Vrijwilligers van de Stichting Mensen in Nood 0341, Sebas Kuipers en Jolande Kuipers, hebben de dozen met kerstversiering klaarstaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Vrijwilligers van de Stichting Mensen in Nood 0341, Sebas Kuipers en Jolande Kuipers, hebben de dozen met kerstversiering klaarstaan. © Bram van de Biezen

Minder bedeeld in Harderwijk, Ermelo of Putten? Ook dan hoeft dennengeur niet uit een spuitbus te komen

De kerstboom en de donkere decembermaand zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Heel gewoon toch? Niet voor mensen die minder bedeeld zijn en zich geen opgetuigde gezelligheidsboom kunnen veroorloven. In Harderwijk, Ermelo en Putten doen ze daar wat aan. Via de Stichting Mensen in Nood 0341 kan gratis de dennengeur in huis worden gehaald. 

 1. Droogte slaat diepe wonden in Veluwse bossen: zijn onze naaldbomen straks verdwenen?
  PREMIUM

  Droogte slaat diepe wonden in Veluwse bossen: zijn onze naaldbomen straks verdwenen?

  Heeft de Veluwe over een jaar of dertig überhaupt nog wel naaldbomen? Boswachter Laurens Jansen durft het niet te beloven. De zomerse droogte in combinatie met diverse schorskeverplagen zorgen voor een waar slagveld onder met name lariksen en fijnsparren. Bosbeheerders zijn nu naarstig op zoek naar bomen die wel gedijen in de ‘nieuwe werkelijkheid’. ,,Diversiteit is de oplossing, maar dat heeft tijd nodig. Ik hoop dat ons die gegund is.’’
 2. Is fietssnelweg door achtertuinen bij Epe echt nodig? Wantrouwige bewoners krijgen alle documenten
  PREMIUM
  Video

  Is fietssnel­weg door achtertui­nen bij Epe echt nodig? Wantrouwi­ge bewoners krijgen alle documenten

  De toezegging van een extra bewonersbijeenkomst en het krijgen van alle documenten die te maken hebben met het doortrekken van fietssnelweg F50. Dat is de oogst van een gesprek tussen bewoners van de wijk Vegtelarij in Epe en wethouder Robert Scholten. Zo'n vijftig huishoudens dreigen de helft van hun tuin kwijt te raken aan een nieuw en extra breed fietspad richting Apeldoorn.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe