Volledig scherm
PREMIUM
Blue Monday wordt minder ‘blue’ met een frisse wandeling. © Ruben Schipper Fotografie

‘Mindful’ wandelen is de Harderwijkse remedie tegen Blue Monday

Het wordt quasi serieus wel de meest deprimerende dag van het jaar genoemd. Blue Monday, de derde maandag van januari. In Harderwijk weten ze er wel raad mee: schoenen aan, de paden op, de lanen in en vooruit met ‘gedachteloze’ pas. 

Om nou te zeggen dat ze depressief is, nee, dat zeker niet. Maar Lida Soors d’Ancona zit ook niet heel erg lekker in haar velletje. ,,Privé-sores’’, is het enige dat ze daar over kwijt wil. ,,En die donkere dagen helpen ook niet echt mee om in een positieve vibe te komen.’’ 

 1. Witte maskers en rasta-haar: mogelijk verband woningovervallen Ermelo, Hierden en Vierhouten

  Witte maskers en ras­ta-haar: mogelijk verband woningover­val­len Ermelo, Hierden en Vierhouten

  De overval op een woning aan de Julianalaan in Ermelo op zaterdag 8 februari heeft mogelijk verband met eerdere overvallen in Hierden op 23 januari en Vierhouten in maart vorig jaar. Daarom roept de politie nogmaals getuigen van deze drie woningovervallen op zich te melden. Op basis van het onderzoek tot dusver denkt de recherche dat het om jonge mannen gaat, één van hen heeft vermoedelijk opvallend halflang rasta-haar.
 2. Carnavalisten laten zich niet omverblazen door beetje wind
  PREMIUM
  video

  Carnavalis­ten laten zich niet omverbla­zen door beetje wind

  Ondanks de stevige wind en wat buien zijn de carnavalsoptochten in Overijssel en Gelderland vandaag overal doorgegaan. In tegenstelling tot de zuidelijke provincies en Noord- en Zuid-Holland en Zeeland, waar diverse optochten voor vandaag of morgen zijn afgeblazen, staat het licht in de oostelijke regio's vooralsnog op groen. Wel wijzen sommige organiserende carnavalsverenigingen er wagenbouwers op dat ze hogere onderdelen die extra windgevoelig zijn extra goed moeten bevestigen.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe