Minister Henk Staghouwer van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit sprak dinsdagmiddag met gedupeerde pluimveehouders uit Lunteren over de vogelgriep.
Volledig scherm
PREMIUM
Minister Henk Staghouwer van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit sprak dinsdagmiddag met gedupeerde pluimveehouders uit Lunteren over de vogelgriep. © ANP

Minister: ‘Moeten er goed over nadenken of we zoveel pluimvee bovenop elkaar nog wel willen in Nederland’

Volgens minister Henk Staghouwer van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit is de nieuwe uitbraak van de vogelgriep in Nederland een reden om de pluimveedichtheid van de Gelderse Vallei te heroverwegen. Dat zei hij vanmiddag na afloop van een gesprek met gedupeerde pluimveehouders uit Lunteren en Barneveld.

2 reacties

 • M.H. van den Brink

  1 jaar geleden
  Hoe meer trekvogels, des te meer kans op overbrengen van het virus. Maar aan de ganzen doen we niets.
 • K. van Venen

  1 jaar geleden
  Tis net als corona....hoe meer mensen of dieren op een plek ....
 1. Producent melkpoeder settelt zich in Putten: ‘Hier maken we nicheproducten als geitenmelkpoeder’
  PREMIUM

  Producent melkpoeder settelt zich in Putten: ‘Hier maken we nichepro­duc­ten als geitenmelk­poe­der’

  Om nou te spreken over een Willie Wortel fabriek, dat gaat te ver. Maar als het gaat om innovatie, dan ben je bij de fabriek van Vreugdenhil Dairy Foods in Putten zeker aan het goede adres. Na de overname van het failliete NutriDutch draait de producent van melkpoeder aan de Nijkerkerstraat sinds deze maand op volle toeren. ,,Deze fabriek is uitermate geschikt voor het produceren van nicheproducten”, zegt Patrick Besten.
  Putten