Screenshot uit stiekem gemaakte beelden van Animal Rights in eendenbedrijven
Volledig scherm
Screenshot uit stiekem gemaakte beelden van Animal Rights in eendenbedrijven © Animal Rights

Minister Schouten moet uitleggen waarom ze het doodtrappen van eenden geen overtreding vindt

Carola Schouten, demissionair minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, moet wederom verdedigen waarom het opjagen, trappen en gooien van eenden geen overtreding is van de dierenwelzijnsvoorschriften. Dat oordeelde de rechter vandaag.

13 reacties

 • Sina Hogeboom

  2 maanden geleden
  Wat een wereld leven we in het wordt alsmaar erger.Ik eet geen wild daar horen eenden ook bij,weinig vlees trouwens.Het dierenleed wat er veroorzaakt wordt is schandalig!
 • Arend de Braak

  2 maanden geleden
  Beweer alsjeblieft niet dat Carola -christin- dierenleed wel oké vindt.Dat is makkelijk 'scoren'.De dierenbeulen moeten aangepakt worden. Er worden 's nachts duizenden kippen gevangen en alles moet 'zo snel mogelijk'.Niet alle dieren werken mee maar ze moeten wel levend worden vervoerd.Dieren die zich verwonden kunnen niet mee en worden daarom ter plekke gedood.Dat is rot.Maar niemand vindt het oké dat dieren worden geslagen of getrapt of doodgesmeten. Laat Carola eerst voor zichzelf spreken.
 • Marianne Klaasen

  2 maanden geleden
  Bij de Christenunie geldt het principe "heb uw naasten lief gelijk uzelve" niet voor de dieren. Echt te walgelijk voor woorden. De dierenmishandelingen nemen op alle fronten toe. Van een christelijke partij verwacht ik toch wel andere normen en waarden, maar blijkbaar worden deze overboord gegooid zodra er geld verdiend kan worden.
 • Joost Van Zutphen

  2 maanden geleden
  Eindelijk wordt voor iedereen (en niet meer alleen voor insiders) duidelijk wat de partijen die zich christelijk noemen daadwerkelijk inhouden. Nog altijd trekken ze (SGP, ChristenUnie, CDA) brave christelijke stemmers, maar in de praktijk laat hun houding ten opzichte van respectievelijk vaccinaties, dood trappen van eenden en Omzicht zien hoe weinig christelijk ze zijn. Ik hoop dat christenen eindelijk gaan nadenken voor ze stemmen en niet meer blind achter het woord christelijk aandraven.
 • J.H. Jansen

  2 maanden geleden
  Dit kun je verwachten als we goedkoop vlees willen. Niet goed te praten natuurlijk.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe