Een pasgeboren tuimelaar zwemt rond met haar moeder in het Dolfinarium. Inzet: Carola Schouten.
Volledig scherm
PREMIUM
Een pasgeboren tuimelaar zwemt rond met haar moeder in het Dolfinarium. Inzet: Carola Schouten. © ANP

Minister Schouten wil dat Dolfinarium stopt met fokken dolfijnen

Minister Carola Schouten roept het Dolfinarium met ‘een dringend verzoek’ op te stoppen met het fokken van dolfijnen. Oud-hoofdverzorger Jan Mosterd van de dolfijnen in Harderwijk vreest voor de toekomst van het park. ,,Zonder kalveren wordt het een drijvend bejaardentehuis.”

7 reacties

 • H.W.M. Galle

  4 maanden geleden
  Het een godsgruwelijk schandaal dat het dolfijnencircus nog steeds in bedrijf is. Wilde dieren in circussen zijn volkomen terecht verboden. Dan is het van de gekke dat dat niet zou gelden voor het dolfinarium. Wilde dieren zijn geen vermaaksobjecten en horen niet opgesloten te worden en domme kunstjes te vertonen voor een even dom publiek. Dicht die tent. Nu!
 • D. Burger

  4 maanden geleden
  Zeikstra laat ze dan jou opsluiten dat is beter anno 2021.Dierentuinen en Dolfinarums doen goede dingen dankzij hun zijn een hoop dieren niet uitgestorven.
 • Dikkie Knecht

  4 maanden geleden
  Misschien moet mevr. Schouten moet maar eens ophouden als woordvoerder en uitvoerder te zijn voor allerlei rare milieugroepen. Dolfinarium is niet alleen attractiepark. Maar vele malen meer belangrijk voor de kennis en zorg die ze vergaren en geven aan de diverse zeedieren in het wild.
 • A Zylstra

  4 maanden geleden
  Doe dicht die zooi. Dieren horen niet opgesloten te zitten. Het is 2021, het is mooi geweest
 • Wilbert van der Stouwe

  4 maanden geleden
  Zorgen voor uitbreiding, grotere "leefgebieden".

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe