Mishandelde asielzoeker Gabriel (22): ‘Ik wil weg uit Harderwijk, ik ben bang’

VIDEOGabriel Scott (22) verliet Liberia op zoek naar een beter leven in Europa. Hij belandde in Harderwijk, waar hij zich veilig waande en gelukkig voelde. Vier weken geleden kwam daar abrupt een einde aan, toen hij vlak bij het asielzoekerscentrum werd mishandeld door drie personen. ,,Ik wil weg uit Harderwijk, ik ben bang.’’

6 reacties

 • A Zylstra

  2 maanden geleden
  Werd vroeger na verhuizing van stad naar platteland een jaar lang bijna dagelijks in elkaar geschopt door een groep jongeren. Heb daar desondanks nog jaren gewoond. Ook is er nooit aangifte van gedaan. Hoewel er toen ook al gekopschopt werd. Je kwam gewoon thuis, at wat en ging op bed. Het bevreemd mij dat tegenwoordig ogenschijnlijk ieder knokpartijtje 'nieuws' is en iedereen er wel een mening over heeft.
 • gradus hagreis

  2 maanden geleden
  Je zal maar in eige land niet veilig zijn wat doe je dan mensen denk eens na wat doe je dan voor iemand oordeeld
 • M.M. Stoter

  2 maanden geleden
  E. GOEDHART: hoe jij hier ook niet thuis dan? Zijn wij niet allemaal gelukzoekers? And van Werven: Wat een nare reactie. Is het niet de omgekeerde wereld wat jij voorstelt? Bah!!!
 • Miranda Nijboer

  2 maanden geleden
  Oh bah, wat een walgelijk reacties (2). Bij deze wil ik melden dat ik graag een keer een wandelingetje maak met deze jongen. Gewoon om te laten zien dat er ook vriendelijke mensen wonen in Nederland.
 • E Goedhart

  2 maanden geleden
  Ik keur het geweld niet goed. Los daarvan is dit een gelukszoeker die hier niet thuis hoort. Liberia is geen fijn land, ben er wel eens geweest, maar ook geen oorlogsgebied. Beter zou het zijn om een Greencard systeem in te voeren, waarbij oorlogsvluchtelingen over de EU worden verdeeld (zoals nu al gebeurt) en verder alleen mensen die hier komen werken, studeren of voldoende kapitaalkrachtig zijn worden toegelaten, en een gelimiteerd aantal gelukszoekers middels loting.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe