Volledig scherm
PREMIUM
De linker linde op de hoek van de Julianalaan/Stationsstraat wordt gekapt, die ernaast krijgt elders een tweede leven. © Olger Koopman

Monumentale lindebomen aan Julianalaan in Ermelo moeten weg

De twee monumentale lindes op de hoek van de Julianalaan en de Stationsstraat gaan verdwijnen. Eentje wordt gekapt, de andere wordt verplaatst naar een andere locatie. Ook vijf andere bomen langs de Julianalaan leggen het loodje. 

De bomen komen in de verdrukking door het de nieuwbouwproject De Verbinding, het woon- en winkelproject waarvan de bouw van de laatste fase momenteel in volle gang is. Op de plek van de voormalige Albert Heijn supermarkt verrijst een klein woonwijkje. Tegelijk wil de gemeente de verkeerssituatie vanaf de Julianalaan richting Stationsstraat en het gebied van 't Weitje aanpakken. 

  1. Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?
    PREMIUM
    Video | Serie

    Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?

    Of het nou gaat om de aanleg van wegen, het laten rijden van treinen of bepalen waar ontwikkelaars woningen bouwen. De invloed van provincies in de regio is voor iedereen voelbaar. Ook komend jaar investeren provincies honderden miljoenen euro's. Desondanks blijft traditiegetrouw de helft van de kiezers weg tijdens de provinciale verkiezingen. ,,De enige manier om dat op te krikken is het invoeren van een opkomstplicht'', denkt hoogleraar Monique Leyenaar.

Veluwe