Motorrijder zwaar gewond na aanrijding met personenbusje op de Heerderweg

Update & videoEen motorrijder is zwaar gewond geraakt bij een ongeval op de Heerderweg tussen Epe en Heerde. Hij belandde ter hoogte van restaurant Diamant in de flank van een personenbusje. 

Aan omstanders heeft de politie verteld dat het busje vanuit Heerde plotseling linksaf sloeg en de motorrijder daar (vanuit Epe) met een snelheid van tachtig kilometer per uur is ingeklapt. 

Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Ook een traumahelikopter werd opgeroepen. Maar de motorrijder is vervoerd in een van de twee ambulances die ter plaatse zijn gekomen. 

Ambulancepersoneel handelde zo snel mogelijk om de gewonde motorrijder te kunnen afvoeren.
Volledig scherm
Ambulancepersoneel handelde zo snel mogelijk om de gewonde motorrijder te kunnen afvoeren. © Stefan Verkerk

De weg tussen Heerde en Epe is afgesloten. De afsluiting heeft tot gevolg dat het restaurant naar eigen zeggen 'geen omzet heeft'. ,,We hebben een reservering afgebeld en een rijsttafel is ook niet opgehaald. Al vanaf half zes kan niemand hier komen", zegt de uitbaatster.

Zes mensen in de zaak

In haar horecazaak zitten deze avond slechts zes personen. ,,Die hebben de auto ergens geparkeerd en zijn het laatste stuk komen lopen. Maar verder is er niemand.”

Van het ongeval heeft ze niets mee gekregen. ,,Ik zat aan de telefoon. Daarna zag ik ineens een file staan en vroeg me af wat er aan de hand was. Er kwamen mensen binnen om stoelen te vragen voor buiten om mensen op te laten zitten.”

Het gehavende busje met op de achtergond de overblijfselen van de motor van het zwaargewonde slachtoffer op de Heerderweg.
Volledig scherm
Het gehavende busje met op de achtergond de overblijfselen van de motor van het zwaargewonde slachtoffer op de Heerderweg. © Stefan Verkerk

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe