Mountainbikers in de bossen bij Hattem.
Volledig scherm
PREMIUM
Mountainbikers in de bossen bij Hattem. © Henri van der Beek

Mountainbiken op de Veluwe blijft tóch gratis: men rekent op vrijwillige bijdrage

Met pollMountainbiken op de Veluwe blijft gratis. Eerdere plannen voor een verplicht betaalsysteem zijn afgezwakt. Er wordt weliswaar een Veluwebreed mtb-vignet uitgerold, maar aanschaf daarvan is niet verplicht. De verwachting is dat de meeste mountainbikers straks bereid zijn een vrijwillige bijdrage te doen, zodat het nieuwe routenetwerk kan worden onderhouden.

14 reacties

 • E. Lentekind- De Jong

  2 maanden geleden
  Het is net als met wandelaars met honden: een aantal verpest het voor de rest.
 • Hans Kesselaar

  2 maanden geleden
  Stop met verstoren van de rust in natuurgebied en het schofferen van wandelaars. De meeste mbt-ers zij sport verdwaasd en a sociaal.
 • jan Kop

  2 maanden geleden
  Bestuurlijk onbenul!
 • S van Beurden

  2 maanden geleden
  Toch bijzonder dat er voor deze groep allerlei gratis voorzieningen worden aangelegd terwijl er nog steeds hondenbelasting bestaat in Apeldoorn waarvan niet traceerbaar is wat ze er precies mee doen. De logica is ver te zoeken.
 • Simon Hage

  2 maanden geleden
  Wandelaars ergeren zich aan mtb-ers? Ik erger me regelmatig aan wandelaars. Zie ze geregeld van de paden afgaan (wat verboden is). Evenals wandelen met loslopende hond wat een gevaar voor jong wild kan opleveren. Breeduit lopen en express niet aan de kant gaan. Geïrriteerde blik en niet teruggroeten. Ik probeer rekening te houden met de wandelaars door rustig te passeren, op tijd te bellen en zachtjes te groeten. Gelukkig kom ik ook geregeld nog vriendelijke wandelaars tegen.