Volledig scherm
© Free Images

Na ‘corona-bezoek’ uit Nederland moeten 30 Zuid-Afrikaanse wijnhuizen deuren sluiten

Een groep van 38 Nederlanders, waaronder twee Veluwenaren, zit in zelfisolatie thuis na een wijnreis aan Zuid-Afrika. Achteraf bleek een van hen besmet met het coronavirus. Dertig Zuid-Afrikaanse wijnhuizen sluiten nu voorlopig hun deuren. 

Het gaat om een wijnstudiereis van 3 tot 13 maart, georganiseerd door de Wijnacademie, waarvan het secretariaat in Nijkerk zit. De groep bezocht een flink aantal wijnbedrijven in het land en het was volgens organisator Klazien Vermeer (eveneens uit Nijkerk) ‘een fantastische reis’. De kater kwam pas na afloop, toen bleek dat een van de wijntoeristen besmet was met het coronavirus. Deze persoon zit inmiddels in quarantaine in Zuid Afrika. 

Westkaap

,,Wij hebben meteen de bezochte wijnhuizen geïnformeerd’’, zegt Vermeer. ,,Zij hebben vervolgens meteen voorzorgsmaatregelen getroffen.’’ In veel gevallen betekent dat sluiting van het bedrijf en het laten testen van het personeel. Het zou gaan om ongeveer dertig bedrijven in de Westkaap-provincie. Volgens Vermeer is niemand van hen tot op heden positief getest op corona. 

  1. Botten horen kraken en een angstaanjagend letselrapport: ‘We mogen van geluk spreken dat Andrew hier vandaag zit’
    PREMIUM

    Botten horen kraken en een angstaanja­gend letselrap­port: ‘We mogen van geluk spreken dat Andrew hier vandaag zit’

    Een getuige die botten hoort kraken en een officier van justitie die angstig wordt van het letselrapport. Hendrik V. sloeg de 25-jarige Andrew bewusteloos op straat, vroeg aan getuigen of er nog ‘leven in zat’ en schopte daarna nog eens hard in zijn gezicht. Dat bleek op de zitting in de rechtbank in Zutphen. ‘We mogen van geluk spreken dat het slachtoffer hier vandaag zit.’

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe