Het Beekhuizerzand in Harderwijk staat op de nominatie om gedurende het broedseizoen (maart tot en met juli) te worden afgesloten voor het publiek.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Beekhuizerzand in Harderwijk staat op de nominatie om gedurende het broedseizoen (maart tot en met juli) te worden afgesloten voor het publiek. © Bram van de Biezen

Natuurgebieden op slot voor wandelaars? Veluwse gemeenten komen in verzet

Dat er iets moet worden gedaan om de kwetsbare natuur te beschermen, daar zijn de Veluwse gemeenten het wel over eens. Tegelijkertijd zijn er sterke twijfels over de voorlopige plannen voor de Veluwse natuur, zeker als die voorsorteren op het (deels) afsluiten van populaire gebieden. ,,Er wordt te weinig rekening gehouden met het recreatief gebruik.’’

3 reacties

 • E. Lentekind- De Jong

  1 jaar geleden
  Ik snap heel goed dat er afsluitingen zijn. Ondanks diverse bordjes waarin gevraagd wordt om de hond aan te lijnen, geen rotzooi achter te laten en op de paden te blijven, zie ik dat het heel veel burgers niet uitmaakt. De hond loopt veelal los, mondkapjes slingeren weer rond en blijkbaar mogen gezinnen met kleine kinderen overal lopen. De natuur is bij een aantal niet de moeite waard om er zorgvuldig mee om te gaan.
 • van der Smit

  1 jaar geleden
  Het moet liefst niet overdreven worden, maar het ligt ook aan het eigen gedrag van mensen. Zoals vaker verpest een kleine groep het voor de ander. Dat zie je ook met de discussie nu met de hondenpoep op de Veluwe. Laat iedereen zijn fatsoenlijke verantwoording nemen, heb respect naar de natuur, dier en je medemens.
 • Nel van Westing

  2 jaar geleden
  Ik fiets iedere dag met mijn hond in het Putter bos en begrijp niet waarom gedeeltes op de hele Veluwe afgesloten moeten worden waar alleen gefietst mag worden. Zoals bijvoorbeeld Het Beekhuizerzand. Volgens mij maken fietsen niet zo veel lawaai dat de dieren dan verstoord worden. En als je jouw hond onder contrôle hebt verstoort die ook geen wild.