Negen wolven gespot bij Elspeet: hoeveel wolven zijn er in Nederland (en hoeveel kunnen er leven)?

met videoDit weekend werden er negen wolven gespot bij Elspeet. Hoeveel wolven zijn er eigenlijk in Nederland en hoeveel kunnen er leven? Officiële getallen van BIJ12 houden het op negentien geïdentificeerde wolven, maar het is slechts een schatting. We vragen het wolvendeskundige Hugh Jansman van de Wageningen Environmental Research. Nieuw onderzoek naar aantallen is nodig, dat dit jaar door WER lijkt te worden gedaan.

24 reacties

 • Jan MULDER

  2 maanden geleden
  Fijn jules v helemaal gelijk
 • Jules Vismale

  2 maanden geleden
  @Jan MULDER, de wolven in de Donald Duck, Looney Tunes enz. zullen echter daarin nooit biggen, schapen, kippen etc, opeten omdat dit namelijk daarin als slecht wordt ervaren! Hypocriet genoeg consumeren wij meer boerderijdieren dan een wolf en wie weer op de proppen komt met kinderen die door wolven worden belaagd: het is mij juist de afgelopen tijd opgevallen dat kinderen door deze softe verwen-maatschappij gewoon steeds agressiever tegen elkaar worden! Roodkapje is trouwens ook een sprookje!
 • Martin Maalderink

  2 maanden geleden
  Kijk is op (Geen Wolf ) Facebook, is zien hoeveel mensen dat beest dan nog mooi vinden!! O nee ik zal het wel niet goed hebben. Al die schapen en koeien worden dood gebeten door honden......🤮🤮🤮
 • Tonnie Blankhorst

  2 maanden geleden
  H de Vries. Prima als je een mening hebt. Maar bespaar me alsjeblieft dit geklets.
 • Y bethume

  2 maanden geleden
  Zullen we het ondertussen maar aan de professionals overlaten?! Dierenartsen, Boswachters etc. En daarnaast.....Wolf....prachtig dier.
 1. Dolfinarium legt roken in de buitenlucht (deels) aan banden: ‘We moeten met de tijd mee’
  PREMIUM
  met poll
  9

  Dolfinari­um legt roken in de buiten­lucht (deels) aan banden: ‘We moeten met de tijd mee’

  Het heeft even geduurd maar het Dolfinarium in Harderwijk gaat nu ook overstag. Als een van de laatste grote dierenparken in het land wordt het roken in de buitenlucht deels aan banden gelegd. Tegen de zomer is het park voorzien van rookzones waar wél mag worden gerookt. ,,We denken nog na op welke plekken en hoe we ze gaan inrichten”, zegt directeur Alex Tiebot.
  Apeldoorn, Harderwijk