Het lijkt erop dat New York Pizza uiteindelijk toch de kans krijgt om zich in Nijkerk te vestigen.
Volledig scherm
Het lijkt erop dat New York Pizza uiteindelijk toch de kans krijgt om zich in Nijkerk te vestigen. © ANP

New York Pizza mag in Nijkerk
bezorgen met elektroscooters

New York Pizza is na anderhalf jaar nog steeds in de race om zich te vestigen in Nijkerk. Een buurtbewoner probeerde bij de rechtbank tegen te gaan dat de pizzabakker een plek krijgt aan het Willem Alexanderplein. De gemeente heeft extra voorschriften aan de vergunning gehangen en geeft daarmee de weg vrij voor de horeca-ondernemer.

De bezwaarmaker sprak bij de rechter zijn vrees uit voor een verkeersinfarct, stankoverlast en parkeerdrukte. In een tussenuitspraak van de rechtbank kreeg de gemeente Nijkerk de opdracht een parkeerdrukonderzoek uit te voeren. Dat is inmiddels gebeurd en de conclusie is dat er geen problemen te verwachten zijn. 

Het totaalplaatje voor de vergunning is ook nog eens goed onder de loep genomen. Dat heeft geleid tot extra voorschriften waar New York Pizza zich aan moet houden als het bedrijf zich tegenover het station wil vestigen. Zo moeten de brommers en scooters voor de bezorging exemplaren zijn met een elektromotor. Als ze gestald staan, moet dat dusdanig gebeuren dat voetgangers niet worden gehinderd.

Prullenbak op de stoep verplicht

Daarnaast is er een restrictie voor de reclame-uiting opgenomen. Deze mag alleen verlicht zijn tijdens openingstijden. Bovendien moet tijdens die uren minimaal één prullenbak op de stoep bij New York Pizza staan om zwerfafval te voorkomen.   

Onder die voorwaarden wordt de benodigde vergunning door burgemeester en wethouders verleend. Het is wel mogelijk om tegen dit besluit weer beroep aan te tekenen. 

  1. Directeur eendenslachterij Ermelo wil desnoods knokploeg inzetten om activisten te weren: ‘We moeten zelf actie ondernemen’

    Directeur eenden­slach­te­rij Ermelo wil desnoods knokploeg inzetten om activisten te weren: ‘We moeten zelf actie ondernemen’

    De directeur van eendenslachterij Duck-to Tomassen in Ermelo zet alles op alles om zijn bedrijf in de toekomst te beschermen tegen dierenactivisten. Hij wil desnoods een knokploeg inzetten om te voorkomen dat er weer zoiets gebeurt als afgelopen week. Dat zegt Gertjan Tomassen drie dagen na de brand bij zijn eendenslachterij. ,,Als de daders na twee weken weer vrij rondlopen, moeten we zelf actie ondernemen.’’

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe