Als de nieuwe afslag van de A28 (rechts) een feit is, rijdt het verkeer de nieuwbouwwijk voorbij, waarna ter hoogte van de Voskuilerdijk de route naar Wezep en bedrijventerrein H2O voortgezet kan worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Als de nieuwe afslag van de A28 (rechts) een feit is, rijdt het verkeer de nieuwbouwwijk voorbij, waarna ter hoogte van de Voskuilerdijk de route naar Wezep en bedrijventerrein H2O voortgezet kan worden. © Foto Freddy Schinkel

Nieuwe afslag A28 bij Wezep/H2O komt later en waarschijnlijk zonder gewenste verbreding voor minder files naar Zwolle

De nieuwe afrit Wezep langs de A28 laat langer op zich wachten dan de bedoeling was. Het ontwerp zit in de eindfase, maar aanleg op korte termijn gaat niet meer lukken. Daarmee is de planning een jaar verschoven naar 2021/2022. De kans dat er extra ruimte komt voor snelwegverlaters, zoals de gemeente Oldebroek graag wil, is zeer klein.

  1. Bouwproject Wezep totaal ontspoord, bewoners smeken om een oplossing
    PREMIUM

    Bouwpro­ject Wezep totaal ontspoord, bewoners smeken om een oplossing

    De bewoners van nieuwbouwwijk De Zeuven Heuvels in Wezep zijn in alle staten. Nu bouwer BBG uit Oldebroek failliet is verklaard, voelen ze zich aan de goden overgeleverd. Huizen zijn niet afgebouwd, vertonen mankementen en het terrein ligt braak. Met alles emoties van dien. De bouwer heeft bij de bewoners totaal afgedaan. Die roepen de gemeente op gemaakte fouten te onderzoeken om herhaling te voorkomen. De gemeente daagt BBG Projecten voor de rechter en wil dat het bedrijf zijn afspraken nakomt.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe