Gosschalk blijft dicht.
Volledig scherm
PREMIUM
Gosschalk blijft dicht. © Henri van der Beek

Nieuwe klap voor omstreden slachterij Gosschalk: NVWA houdt deuren dicht

De omstreden slachterij Gosschalk uit Epe blijft de komende periode dicht. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft ook een vernieuwde versie van een plan van aanpak voor heropening van de slachterij afgewezen. Dat was vorige week vrijdag ook het geval. De NVWA heeft nog altijd onvoldoende vertrouwen in verbetering van het dierenwelzijn bij Gosschalk.

11 reacties

 • Reinder Bosch

  2 jaar geleden
  Al degenen die sluiting Gosschalk goed idee vinden, eten dus geen vlees meer. Geen vis en geen kip. Want van elk stuk vlees bij slager of supermarkt is onbekend, hoe het dier aan zijn einde is gekomen. Het is enorm hypocriet om achter sluiting Gosschalk te staan, en vervolgens doodleuk hamburger te kopen in de supermarkt of bij slager. Dan heb je geen recht van spreken. Heb wel respect voor mensen die uit principe geen vlees eten. NVWA zou veel meer onaangekondige controles uit moeten voeren.
 • gre korf

  2 jaar geleden
  Varkens levendig in heet bad gooien, ze spartelen zo erg dat het water ov er de rand gaat, kun je voorstellen wat er verder nog voor verschrikkelijk leed achter de gesloten deuren gebeurt. Dieren slachten hoeft toch niet op deze manier, schaam je gosschalk.
 • Marja Weegschaal

  2 jaar geleden
  Nieuwe klap? De dieren kregen klappen!
 • de Jong

  2 jaar geleden
  Hoezo "Nieuwe klap"? Betere kop is m.i. "Goed nieuws voor het slachtvee"
 • Jan Willemsen

  2 jaar geleden
  Beste Reinder Die gereformeerde mannen moeten maar eens leren dat dieren geen dingen zijn. Hup naar het faillissement. HET KZ GOSSCHALK opruimen