Heidy Daenen, Cora van Eijsden en Willemijn van der Boon (van links naar rechts) zijn strijdvaardig. ,,We gaan in de Driehoek de vinger aan de pols houden."
Volledig scherm
PREMIUM
Heidy Daenen, Cora van Eijsden en Willemijn van der Boon (van links naar rechts) zijn strijdvaardig. ,,We gaan in de Driehoek de vinger aan de pols houden." © Olger Koopman

Nieuwe stichting gaat de strijd aan voor een rustiger Ermelo-Noord

Als individueel burger is het best lastig om gehoord te worden, ervoeren Cora van Eijsden, Willemijn van der Boon en Heidy Daenen aan den lijve. Dus richten ze samen de stichting DOEH op. Een krachtige stem om het leven aangenamer maken voor mens  en dier in hun wijk aan de uiterste noordzijde van Ermelo, zo is de idee.    

 1. Droogte slaat diepe wonden in Veluwse bossen: zijn onze naaldbomen straks verdwenen?
  PREMIUM

  Droogte slaat diepe wonden in Veluwse bossen: zijn onze naaldbomen straks verdwenen?

  Heeft de Veluwe over een jaar of dertig überhaupt nog wel naaldbomen? Boswachter Laurens Jansen durft het niet te beloven. De zomerse droogte in combinatie met diverse schorskeverplagen zorgen voor een waar slagveld onder met name lariksen en fijnsparren. Bosbeheerders zijn nu naarstig op zoek naar bomen die wel gedijen in de ‘nieuwe werkelijkheid’. ,,Diversiteit is de oplossing, maar dat heeft tijd nodig. Ik hoop dat ons die gegund is.’’
 2. Is fietssnelweg door achtertuinen bij Epe echt nodig? Wantrouwige bewoners krijgen alle documenten
  PREMIUM
  Video

  Is fietssnel­weg door achtertui­nen bij Epe echt nodig? Wantrouwi­ge bewoners krijgen alle documenten

  De toezegging van een extra bewonersbijeenkomst en het krijgen van alle documenten die te maken hebben met het doortrekken van fietssnelweg F50. Dat is de oogst van een gesprek tussen bewoners van de wijk Vegtelarij in Epe en wethouder Robert Scholten. Zo'n vijftig huishoudens dreigen de helft van hun tuin kwijt te raken aan een nieuw en extra breed fietspad richting Apeldoorn.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe