Volledig scherm
PREMIUM
Heidy Daenen, Cora van Eijsden en Willemijn van der Boon (van links naar rechts) zijn strijdvaardig. ,,We gaan in de Driehoek de vinger aan de pols houden." © Olger Koopman

Nieuwe stichting gaat de strijd aan voor een rustiger Ermelo-Noord

Als individueel burger is het best lastig om gehoord te worden, ervoeren Cora van Eijsden, Willemijn van der Boon en Heidy Daenen aan den lijve. Dus richten ze samen de stichting DOEH op. Een krachtige stem om het leven aangenamer maken voor mens  en dier in hun wijk aan de uiterste noordzijde van Ermelo, zo is de idee.    

Het is best mooi wonen daar in De Driehoek, dat als een taartpunt tussen de Fokko Kortlanglaan, Julianalaan, Oude Nijkerkerweg en Kolbaanweg ligt. Lekker vrij, met veel groen ook. Maar de ongewone mengeling van woonhuizen, recreatiebedrijven, zorginstellingen en industrie maakt het soms best ingewikkeld. ,,Neem het verkeer", zegt de kersverse voorzitter Heidy Daenen. ,,Er wordt hier vaak veel te hard gereden. Gelukkig komen er nu drempels, maar DOEH wil de maximumsnelheid verlagen naar vijftig en fietspaden langs de wegen richting het buitengebied van Horst." 

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe