Volledig scherm
PREMIUM
De bestaande rotonde op de kruising van de Garderenseweg en de Calcariaweg in Putten (met rechts het bos van Schovenhorst) is te klein en te gevaarlijk, vindt wethouder Roelof Koekkoek. Hij wil een veel grotere rotonde neerleggen, ongeveer honderd meter oostwaarts.

Nieuwe variant Garderenseweg Putten: parkrotonde

Als het aan burgemeester en wethouders van Putten ligt worden er toch 170 tot 200 bomen gekapt in het bos van Schovenhorst, voor de aanleg van een grote rotonde in de Garderenseweg.

Na twee jaar overleggen met buurtbewoners en andere betrokkenen, ligt er nu een variant op tafel voor de veelbesproken rotonde die nog groter en omvangrijker is dan alle varianten die tot nu toe zijn gepresenteerd. De Parkrotonde, heet deze variant. De rotonde heeft een straal van 22 meter en heeft een groen middeneiland in het centrum met hoge bomen. Ook tussen de fietspaden en de rotonde worden hoge bomen geplant, in totaal 700 vierkante meter oppervlakte groen. Een rotonde met een park.

  1. Waterschap luidt noodklok over droogte: ‘doen we niets, dan zijn de gevolgen rampzalig’
    PREMIUM

    Waterschap luidt noodklok over droogte: ‘doen we niets, dan zijn de gevolgen rampzalig’

    We moeten meer denken vanuit droogte in plaats van ons eenzijdig te richten op het voorkomen van wateroverlast. De droogte die vorig jaar zomer het land op z’n kop zette, was namelijk geen uitzondering. Dat zegt Dirk-Siert Schoonman, heemraad van Waterschap Vallei & Veluwe. ,,Doen we niets, dan heeft dat ingrijpende gevolgen voor de biodiversiteit, de landbouwsector, de kwaliteit van onze leefomgeving en ons drinkwater.’’

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe