Volledig scherm
PREMIUM
De bestaande rotonde op de kruising van de Garderenseweg en de Calcariaweg in Putten (met rechts het bos van Schovenhorst) is te klein en te gevaarlijk, vindt wethouder Roelof Koekkoek. Hij wil een veel grotere rotonde neerleggen, ongeveer honderd meter oostwaarts.

Nieuwe variant Garderenseweg Putten: parkrotonde

Als het aan burgemeester en wethouders van Putten ligt worden er toch 170 tot 200 bomen gekapt in het bos van Schovenhorst, voor de aanleg van een grote rotonde in de Garderenseweg.

Na twee jaar overleggen met buurtbewoners en andere betrokkenen, ligt er nu een variant op tafel voor de veelbesproken rotonde die nog groter en omvangrijker is dan alle varianten die tot nu toe zijn gepresenteerd. De Parkrotonde, heet deze variant. De rotonde heeft een straal van 22 meter en heeft een groen middeneiland in het centrum met hoge bomen. Ook tussen de fietspaden en de rotonde worden hoge bomen geplant, in totaal 700 vierkante meter oppervlakte groen. Een rotonde met een park.

  1. Kasteel Vosbergen in Heerde opent poorten voor diners en bruiloftsfeesten
    PREMIUM

    Kasteel Vosbergen in Heerde opent poorten voor diners en bruilofts­fees­ten

    Al ruim 300 jaar is Kasteel Vosbergen in Heerde in bezit van de adellijke familie Van Dedem. ,,En omdat we willen dat dat ook zo blijft, hebben we besloten het kasteel op beperkte schaal open te stellen voor diners en bruiloftsfeesten”, vertelt Jeanne Kamerlingh Onnes, dochter van de 88-jarige barones die in het eeuwenoude pand woont. ,,Het onderhoud is een kostbare zaak. Door het kasteel maximaal twintig keer per jaar te verhuren, denken we een aanzienlijk deel van de kosten te kunnen dekken.”

Veluwe