Volledig scherm
Als de gemeenteraad het goedkeurt, verhuist het ambtelijk apparaat van Nijkerk over een jaar of twee naar het pand van de Rabobank. © Google Streetview

Nijkerk sluit deal met Rabobank voor nieuw stadhuis in bankgebouw

De Rabobank en burgemeester en wethouders zijn het met elkaar eens geworden om in het bankgebouw aan de rand van wijk Corlaer in de toekomst het ambtelijk apparaat te huisvesten. De gemeenteraad moet daar in november nog wel een klap op geven. 

Voor de zomer werd al de voorkeur uitgesproken voor het Rabobankpand in plaats van nieuwbouw aan de Havenkom. Die laatste optie gaf te veel onzekerheid over de kosten en de planning. Bovendien zou dan ook nog geïnvesteerd moeten worden in het huidige stadhuis om een werkbare situatie te houden.

Beter bereikbaar

Als de raadsleden akkoord gaan met verhuizing naar het Rabobankpand, is de verwachting dat de burgers over twee jaar in het nieuwe Huis van de Stad terecht kunnen. Een gebouw dat volgens wethouder Oosterwijk voor de inwoners van Hoevelaken en Nijkerkerveen ook makkelijker te bereiken is dan eventuele nieuwbouw in het centrum geweest zou zijn. 

Bank en gemeente onder één dak

De Rabobank blijft na de verhuizing van de ambtenaren ook in het pand aan de Van Het Hoffstraat zitten. Onderdeel van de koopovereenkomst is dat een deel van het gebouw aan de bank wordt verhuurd. 

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe