Volledig scherm
Distelvinken van Marjolein Bastin. © Marjolein Bastin

Nog een keer Marjolein Bastin in Nunspeet

Werk van Marjolein Bastin is opnieuw te zien in Nunspeet. Dit keer gaat het om een expositie in een lokaal van de Vrije Academie.

Vorig jaar trok het Noord-Veluws Museum in Nunspeet veel publiek met een tentoonstelling van Bastin. Met 25.000 bezoekers vestigde het jonge museum een eigen bezoekersrecord dat voor een groot deel op het conto kwam van Bastin. De Vrije Academie wil voortborduren op dat succes en hoopt opnieuw veel toeristen naar het dorp te krijgen, dit keer voor dertig originele aquarellen van de kunstenares.

Bastin brengt al meer dan veertig jaar de schoonheid van de natuur onder de aandacht via een rubriek in het vrouwenweekblad Libelle. Het werk dat nu in Nunspeet te zien is, draait om de thema‘s zomer en Veluwe. Het Vera de muis-huis krijgt ook een plekje bij de tentoonstelling. Vera de muis is een van de figuren in het werk van Bastin.

Zomersalon

De Zomersalon van de Nunspeetse School begint op 6 juli geopend en duurt tot en met 16 augustus 2019. Ruim twintig Nunspeetse kunstenaars van de Nunspeetse School exposeren ook in het gebouw van de Vrije Academie in Nunspeet. De kunstwerken zijn uit verschillende disciplines en technieken. Met een entreebewijs van het Noord-Veluws Museum of museumjaarkaart kunnen bezoekers doorlopen naar de Vrije Academie. De openingstijden zijn gelijk aan die van het museum. De meeste werken zijn te koop.

Volledig scherm
Marjolein Bastin exposeerde vorig jaar ook al in Nunspeet. © archief Bram van de Biezen

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe