Tumult in Emst, toen in 2019 duidelijk werd dat KPN hier een veertig meter hoge zendmast wil bouwen.
Volledig scherm
PREMIUM
Tumult in Emst, toen in 2019 duidelijk werd dat KPN hier een veertig meter hoge zendmast wil bouwen. © Archief, Kevin Hagens

Nog een rechter die op de rem trapt bij 5G-mast: KPN moet in Emst eerst met risicofeiten komen

KPN moet eerst met feiten komen over blootstellingsrisico’s voordat een omstreden 5G-mast in Emst mag worden gebouwd. Dat blijkt uit een tussenvonnis in een rechtszaak die is aangespannen door de Vereniging Milieuzorg Epe. Daarmee trapt opnieuw een lagere rechter op de rem bij de bouw van zendmasten: er mag niet te licht over de gezondheidsrisico’s heen worden gestapt.

1 reactie

 • Rob Brama

  4 maanden geleden
  De gevaren van 5G zijn wel degelijk aangetoond in verschillende rapporten, deze rapporten zijn meermaals aangeboden aan de Tweede Kamer en keer op keer weg geschoven als zijnde 'niet belangrijk'. Aan de bouw van het 5G netwerk worden tientallen miljarden verdiend door grote bedrijven dat is aan het eind van de rit altijd belangrijker dan de Volksgezondheid. We hebben een minister die over onze gezond gaat maar enkel praat over vaccineren maar geen woord over gezonde levensstijl etc., schandalig!
 1. Een ode aan Hubertus: het leven van het razend populaire edelhert in tien foto's
  VIDEO
  2

  Een ode aan Hubertus: het leven van het razend populaire edelhert in tien foto's

  Hubertus is niet meer. Het razend populaire edelhert van nationaal park De Hoge Veluwe is afgelopen week bezweken aan de gevolgen van een bronstgevecht. Hubertus, herkenbaar aan zijn imposante gewei, was allesbehalve mensenschuw en is door bezoekers veelvuldig op de foto gezet. Ook onder lezers van De Stentor was het hert zeer geliefd en daarom hier een ode aan Hubertus, voor en door fans: een leven in foto’s.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe