Coert Kelkes (l) en Arno Garssen plaatsen grote vraagtekens bij de aanpak van de gemeente Epe.
Volledig scherm
PREMIUM
Coert Kelkes (l) en Arno Garssen plaatsen grote vraagtekens bij de aanpak van de gemeente Epe. © Henri van der Beek

Nu al kritiek op onderzoek naar bestuurscultuur Epe

Het onderzoek naar de bestuurscultuur in de gemeente Epe is nog niet eens begonnen, of er is al forse kritiek. Zonder de rest van de gemeenteraad er in te betrekken hebben de fractievoorzitters en het college van B en W dichtgetimmerd hoe het onderzoek wordt uitgevoerd en wie het gaat begeleiden. Kritische burgers vragen zich af of er een soort parallel en slecht controleerbaar besluitvormingstraject aan het ontstaan is in Epe.

 1. Weer ziet Epe inwoners over het hoofd, klaagt politiek. ‘Vergunning zorgcentrum opschorten’
  PREMIUM

  Weer ziet Epe inwoners over het hoofd, klaagt politiek. ‘Vergunning zorgcen­trum opschorten’

  Hoe kan het dat een villabuurt in Epe werd overvallen door een kant-en-klaar plan voor een groot zorgcomplex? En waarom informeerden burgemeester en wethouders ook de gemeenteraad niet vroegtijdig? Daarover willen meerdere raadsfracties opheldering van B en W, nu bewoners van de Burgemeester van der Feltzlaan op hun achterste benen staan over het plan. De manier waarop de gemeente omgaat met burgerparticipatie roept grote vragen op, vinden VVD, D66 en Epe Liberaal.
 2. Epe stelt onderzoek in naar bestuurscultuur. Maar dat gaat lang niet ver genoeg, vindt VVD
  PREMIUM

  Epe stelt onderzoek in naar bestuurs­cul­tuur. Maar dat gaat lang niet ver genoeg, vindt VVD

  Er komt een onderzoek naar de bestuurscultuur in Epe. De gemeenteraad kiest daarvoor na ergernis die ontstond over de illegale aanleg door de gemeente van uitritten op bedrijventerrein Kweekweg. De manier waarop de later opgestapte wethouder Robert Scholten dat dossier had behandeld deugde niet, vond de raad, zo moet Epe niet met zijn burgers omgaan. Het onderzoek dat nu wordt voorbereid gaat oppositiepartij VVD lang niet ver genoeg.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe