Het gemeentehuis van Nunspeet.
Volledig scherm
Het gemeentehuis van Nunspeet. © BRAM VAN DE BIEZEN

Nunspeet bindt strijd aan met discriminatie

De gemeente Nunspeet bindt de strijd aan met discriminatie. Daarom heeft ze de Inclusie Agenda 1.0 gemeente Nunspeet (2021-2024) opgesteld, in samenwerking met drie klankbordgroepen: ouderen, mensen met een beperking en mensen met een LHBTI+-achtergrond (lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender, interseksueel). 

 1. d’Olde Veste’54 boekt belangrijke zege, Berkum slikt late domper en HHC Hardenberg maakt indruk in Volendam
  Liveblog

  d’Olde Veste’54 boekt belangrij­ke zege, Berkum slikt late domper en HHC Hardenberg maakt indruk in Volendam

  Oranje trapte al om 16.00 uur af voor het achtste finaleduel met de Verenigde Staten en dat was voor veel amateurclubs reden om de wedstrijden van hun eerste elftal te vervroegen. Dat weerhield HHC Hardenberg er niet van om in Volendam te bewijzen dat het dit seizoen meedoet om de titel. SV Urk slaagde er daarentegen niet in de derde zege op rij te boeken en VVOG kreeg een tik van Harkemase Boys. Berkum liep eveneens tegen een teleurstelling aan, terwijl d’Olde Veste’54 juist drie belangrijke punten in de wacht sleepte.
 2. Vrienden van het St Jansdal maken het voor patiënten in het ziekenhuis een stukje aangenamer
  PREMIUM

  Vrienden van het St Jansdal maken het voor patiënten in het ziekenhuis een stukje aangenamer

  Waar Ziekenhuis St Jansdal garant staat voor de primaire zorg, zorgt de Stichting Vrienden van het St Jansdal in Harderwijk of Lelystad voor een aangenaam verblijf. Alle ogen van de stichting, die in december dertig jaar bestaat, zijn nu gericht op de in aanbouw zijnde ziekenhuisvleugel van het ziekenhuis in Harderwijk. ,,Onder meer op de kinderafdeling maken we er iets moois van.’’