Werkgevers die veel buitenlandse werknemers in dienst hebben, lukt het steeds moeilijker om onderdak te vinden voor deze groep. Oldebroek wil onderzoeken om hoeveel personen het gaat en waar er eventueel mogelijkheden zijn.
Volledig scherm
Werkgevers die veel buitenlandse werknemers in dienst hebben, lukt het steeds moeilijker om onderdak te vinden voor deze groep. Oldebroek wil onderzoeken om hoeveel personen het gaat en waar er eventueel mogelijkheden zijn. © Vakfoto van der Beek

Oldebroek gaat op zoek naar woonplek voor buitenlandse werknemers

Hoeveel arbeidsmigranten zijn er eigenlijk in Oldebroek? En waar willen en kunnen die wonen? Het zijn vragen die volgend jaar zomer beantwoord moeten zijn. De gemeente trekt 35.000 euro uit om in kaart te brengen wat de behoeftes en de mogelijkheden zijn. 

  1. Het slachthuis is taboe voor Josephine (46): ‘Een paard kan rustig inslapen als je er vooraf goed over nadenkt’
    PREMIUM

    Het slachthuis is taboe voor Josephine (46): ‘Een paard kan rustig inslapen als je er vooraf goed over nadenkt’

    Verdriet is onvermijdelijk bij het afscheid van je geliefde dier. Daar is niets aan te doen. Maar de manier waarop je de (geplande) dood van je metgezel voorbereidt, is wel te sturen. Josephine Woltman Elpers (46) uit Wapenveld deed het bij haar paard Pallas. Ze schreef er het boek Een pluk paardenhaar over. Om andere diereneigenaren te helpen deze weg waardig te bewandelen. Voor zichzelf en voor het dier.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe