Burgemeester Tanja Haseloop-Amsing en Joran Doornewaard in gesprek over de plannen om het thema LHBTQ+ een plek te geven in de gemeente Oldebroek. Joran: ,,Zelf heb ik altijd gedacht dat ik in de gemeente Oldebroek niet geaccepteerd zou worden.''
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Tanja Haseloop-Amsing en Joran Doornewaard in gesprek over de plannen om het thema LHBTQ+ een plek te geven in de gemeente Oldebroek. Joran: ,,Zelf heb ik altijd gedacht dat ik in de gemeente Oldebroek niet geaccepteerd zou worden.'' © Henri van der Beek

Oldebroek haalt (bijna) de regenboogvlag uit de kast, ‘ken jongens die het huis uit zijn geschopt’

,,Echt heel tof’’, zegt Joran Doornewaard (22) uit Wezep bij de gedachte dat straks ook in Oldebroek op Coming-outdag de regenboogvlag voor het gemeentehuis wappert. Het is een onderdeel van een plan dat LHBTIQ+ bespreekbaar en zichtbaar moet maken. Als de gemeenteraad akkoord gaat, komt de vlag uit de kast om op 11 oktober gehesen te worden. 

1 reactie

 • John van Oss

  4 dagen geleden
  Hang die vlag toch gewoon uit in oktober, zie het probleem niet. We leven verdorie in 2021 en niet meer in de middeleeuwen!
 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe