Oldebroeker Wim Vierhuizen moet opeens een stuk van zijn voortuin inleveren. Maar dat weigert hij.
Volledig scherm
PREMIUM
Oldebroeker Wim Vierhuizen moet opeens een stuk van zijn voortuin inleveren. Maar dat weigert hij. © Henri van der Beek

Oldebroek is nog lang niet klaar met ‘landjepik’

ZES VRAGENHet verhaal van Marco Port en Wim Vierhuizen deed deze week veel stof opwaaien. Ze zijn allebei woest op de gemeente Oldebroek, die stelt dat ze illegaal gebruik maken van gemeentegrond. Maar omdat het allang verjaard zou zijn, weigert het duo er duizenden euro’s voor te betalen of – in het geval van Port – hun schuur af te breken. Zes vragen én antwoorden over deze heikele kwestie.

9 reacties

 • Ben Goss

  3 weken geleden
  Sorry Ronald, maar ik sta 100% achter wat ik heb gezegd. En ik ga niet automatisch uit van het goede van de mens. Zoals J. de Ridder als zegt: "het kadaster is er niet voor niets".
 • Ronald van der Valk

  3 weken geleden
  @Ben Goss, je lijkt niet te begrijpen wat het juridisch begrip "verjaard" inhoudt. Daar overheen zet je nogal stellig neer dat mensen stelen of een criminaal feit hebben gepleegd, terwijl ze heel goed (zoals ook op andere plekken is gebeurd) te goeder trouw een kavel hebben gekocht in de veronderstelling dat de geplaatste hekken op de juiste plaats stonden. Misschien een idee voor je: de toon een klein beetje matigen en uitgaan van het goede van de mens?
 • Ben Goss

  3 weken geleden
  Wat ik niet snap is waarom Wim en Marco woest zijn. Ze hebben allebei grond gestolen, dus dan is het alleen maar logisch dat ze in ieder geval dit terug geven aan de rechtmatige eigenaar ookal is het criminele feit verjaard. Als ze het niet hoeven terug te geven (van een rechter), blijkt dus dat criminaliteit loont en diefstal gewoon mag (als de eigenaar er niet optijd achter komt).
 • A.J.A. van Rossum

  3 weken geleden
  Gemeenten moeten zich aan de wet houden. Verjaard is verjaard.
 • Norm Jamanika

  3 weken geleden
  Gewoon doen waar iedereen goed in is. Wil je aandacht bel Frank Visser kan je gaan huilen op tv.