Een hobbyboer in Ruurlo plaatste eind vorig jaar samen met stichting Wolf-Fencing wolfwerende hekken om de schapen te beschermen. Uitgerekend in Ruurlo werden zaterdag twee schapen gedood, maar onderzoek moet nog uitwijzen of dat het werk van een wolf was.
Volledig scherm
PREMIUM
Een hobbyboer in Ruurlo plaatste eind vorig jaar samen met stichting Wolf-Fencing wolfwerende hekken om de schapen te beschermen. Uitgerekend in Ruurlo werden zaterdag twee schapen gedood, maar onderzoek moet nog uitwijzen of dat het werk van een wolf was. © archief Arjan Gotink

Om wolven op de Veluwe bij schapen weg te houden, is volgens betrokkenen meer geld nodig

videoEen miljoen euro is niet genoeg. Om wolven op de Veluwe bij schapen weg te houden, is meer nodig dan volgens het vorige week gepresenteerde preventieplan wordt vrijgemaakt door de provincie Gelderland. Dat zeggen organisaties als LTO en de Vereniging Gescheperde Schaapskudden Nederland (VGSN). Ze willen onder meer cameratoezicht, om zeker te weten of er überhaupt een wolf op bezoek is geweest.

De wolf vestigde zich vorig jaar op de Veluwe en schapen zijn een geliefd hapje. Om vast te stellen wie op welke subsidie aanspraak kan maken voor wolfwerende maatregelen is een plan opgesteld. Het concept daarvan ligt sinds vorige week bij de betrokkenen op het bureau. Individuele schapenhouders op de Veluwe reageerden in de Stentor al kritisch, maar hoe wordt er verder naar gekeken? 

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe