Omstreden slachterij Gosschalk mag ook na zes weken nog niet open: ‘Verschrikkelijke situatie’

VIDEODe beruchte slachterij Gosschalk in Epe blijft dicht. Voor de vierde keer is een ingediend plan van aanpak afgekeurd. Dat heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) bekendgemaakt. Er is nog altijd onvoldoende vertrouwen of het dierenwelzijn gewaarborgd is. De mededeling is gekomen op het moment dat tientallen medewerkers werden geïnformeerd over de laatste stand van zaken.

4 reacties

 • Reinder Bosch

  1 jaar geleden
  Vroeger heb ik 3 keer afgereden voor mijn rijbewijs. Eerste 2 keer gezakt. Examinator had onvoldoende vertrouwen in mijn rijvaardigheid. Bij 3e keer dreigde dit weer te gebeuren. Toen heeft mijn rij-instructeur ingekrepen en gevraagd naar de feiten waarop dit wantrouwen is gebaseerd. En toen bleef het stil. Voelt u hem ? Het publiek heeft geen enkel vertrouwen in de NVWA, maar toch zit de leiding aldaar op kosten van gemeenschap veel geld op te strijken. Slachterij moet gewoon open.
 • Reinder Bosch

  1 jaar geleden
  @Jos Zoet: Waarom is dit prima ? NVWA laat duidelijk zien dat ze totaal geen grip hebben op wat er in slachterijen in Nld. gebeurt. Men neemt pas dan maatregelen als er enorme publiciteit wordt gegeneerd en NIET op basis van eigen waarnemingen. Dit geeft dus geen enkele garantie en zeker geen vertrouwen dat vee in alle andere slachterijen wel altijd diervriendelijk is geslacht. En dat zou ons als consument zorgen moeten baren. Hier is dus sprake van totale willekeur, juridisch glas ijs.
 • jos zoet

  1 jaar geleden
  Laat maar dicht. Prima zo...
 • Eddy Masselink

  1 jaar geleden
  Na het plegen van wandaden ook de pers ervan weerhouden informatie te vergaren? Het moreel van Gosschalk is inderdaad walgelijk...