Bewoners van 't Slath maken zich grote zorgen over wat de gemeente Epe bij hen 'in de achtertuin' van plan is. Midden (lange broek) Maurice Kramer, rechts van hem Hendrik Roelofs.
Volledig scherm
PREMIUM
Bewoners van 't Slath maken zich grote zorgen over wat de gemeente Epe bij hen 'in de achtertuin' van plan is. Midden (lange broek) Maurice Kramer, rechts van hem Hendrik Roelofs. © Hans van de Vlekkert

Omwonenden maken zich zorgen over noodhuisvesting ‘in hun achtertuin’ in Epe: ‘Niet met ons sollen’

Worden ze opgezadeld met grote aantallen statushouders en Oekraïense vluchtelingen omdat andere inwoners zich daar met succes tegen verzetten? Omwonenden van ’t Slath in Epe maken zich grote zorgen. Ze vrezen dat ze, vooruitlopend op omstreden woningbouwplannen, vijf of misschien wel tien jaar lang tijdelijke woonunits ‘in hun achtertuin krijgen’. 

27 reacties

 • Andre Eggerding

  1 week geleden
  @ Marco Wassink, zoals gewoonlijk inhoudelijk sterke reactie.
 • B Zieleman

  2 weken geleden
  Ik blijf niet begrijpen, anders dan dat er hier gratis kost en (in)woning wordt gegeven, waarom er zo'n enorme stroom asielzoekers/gelukszoekers/vluchtelingen hier in dit kleine landje gepropt moeten worden!!! Er zo'n toch zat andere grote landen waar nog ruimte en woningen genoeg is/zijn. We blijven maar binnenhalen, het is een keertje genoeg!
 • Marco Wassink

  2 weken geleden
  Smoesjes en nogmeer smoesjes om de waarheid zodanig te veranderen, tot dat u denk gelijk te hebben heer Eggerdink. U krijgt gelijk, maar heeft het niet (...) gegroet
 • Kees Vaker

  2 weken geleden
  Texas stuurt asielzoekers met de bus naar Washington. Nu komt men daar in beweging Zouden we ook moeten doen, gewoon enkeltje Den Haag op kosten van de Gemeente. Als ze daar de instroom niet beheersbaar maken, lossen ze de problemen daar maar op.
 • Andre Eggerding

  2 weken geleden
  @ Marco Wassink , de aanname dat ik niet welkom zou zijn bij Forum of Geert. Op beide partijen stem ik niet. De aanname dat ik gefrustreerd zou zijn. Als ik het er niet mee eens ben dat Nederland volloopt heb ik het ook over expats en buitenlandse studenten. Wat mij betreft iedereen welkom maar niet zeiken over bouwen in je achtertuin.Vaar zelf al 45 jaar. Zwem regelmatig in de Randmeren. Nooit iets gemerkt van kouder water dan elders.

Veluwe