Cora van Eijsden aan het woord tijdens een vergadering met de gemeenteraad. Rechts naast haar medebestuurslid van DOEH Heidi Daenen.
Volledig scherm
PREMIUM
Cora van Eijsden aan het woord tijdens een vergadering met de gemeenteraad. Rechts naast haar medebestuurslid van DOEH Heidi Daenen. © Archief, Ruben Schipper

Omwonenden pikken vergunning niet: nog jarenlang rechtszaken over eendenslachterij in Ermelo

Het Ermelose hoofdpijndossier over eendenslachterij Tomassen Duck-To kan nog lang niet dicht. Omwonenden bereiden meerdere rechtszaken voor, na het bericht dat de gemeente Tomassen alsnog een omgevingsvergunning verleent. Het juridische gevecht gaat naar verwachting nog jaren duren.

4 reacties

 • Bernhard Muts

  2 maanden geleden
  De buren waren er eerder dan de slachterij. De slachterij was een klein slachterijtje, maar is in de loop der jaren gegroeid en gegroeid. En heeft nu een grootte die in strijd is met het bestemmingsplan. Dus zal het bedrijf moeten verhuizen. Maar het grote geld regeert, dus zal het bedrijf wel aan het langste eind trekken en laat de gemeente de gedupeerden weer lekker in de kou staan. Het zijn niet de eerste in de gemeente Ermelo die dat zou overkomen...
 • Gerrit Zeevat

  3 maanden geleden
  Ik heb er vroeger gewerkt en in het begin vond ik het best stinken. Maar later rook ik het niet meer. Dus de buren die klagen zullen er vast nog niet zo lang wonen.😀 Dus mensen.... je weet er vanzelf aan. En als je niet wil wachten tot je eraan gewend bent.. Voor een zacht prijsje wil Gertjan vast je huis wel kopen.
 • J Groot

  3 maanden geleden
  Wie waren er eerst de slachterij of de buren !.
 • J.K.G. Sleurink

  3 maanden geleden
  De overheid is er ter bescherming en ondersteuning van haar burgers, maar tijdens de uitzending van de Hofbar werd al snel duidelijk, dat deze burgemeester de burgers volkomen in de steek laat. Als de vergunning niet passend is, dan wordt deze toch gewoon passend gemaakt! Hoewel mevrouw Burmanje partijloos is, verkondigt ze typisch het liberale standpunt. Werkgelegenheid, economie hebben immers altijd prioriteit boven welzijn van burgers. Eenden voor de export naar Azië, echt milieuvriendelijk.