Een wolf op de Veluwe, vastgelegd door natuurfotograaf Otto Jelsma. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Een wolf op de Veluwe, vastgelegd door natuurfotograaf Otto Jelsma. Foto ter illustratie. © ANP

Ongebruikelijke aanval van wolven: pony en meerdere koeien doodgebeten

Wolven hebben in de afgelopen twee maanden een pony, drie kalveren en drie koeien gedood in Drenthe en Friesland. De pony werd op 10 augustus het slachtoffer van een wolvenaanval in het Drentse Dwingeloo. Het is ongebruikelijk dat wolven een dier van het formaat pony of koe doodbijten.

15 reacties

 • Jules Vismale

  2 maanden geleden
  @berend eghuizen, in werkelijkheid is het toch vaak de schuld van de mens dat alle dieren die jij schadelijk vindt hier zoveel problemen veroorzaken! Dit zijn vaak cultuurvolgers die gewoon terugnemen wat de mens ooit van hen afnam en als er ook nog wordt beweerd dat wolven Amsterdam zouden intrekken dan gaan ze daar echt niet op mensen jagen maar misschien wel op weggegooide etensresten zoals hamburgers en pizza's. Koeien en pony's hebben grotendeels verleerd om zich tegen wolven te verzetten.
 • Anoniem

  2 maanden geleden
  Jan Kwakkel @DickWeerdink, dus wat je niet leest, bestaat niet?
 • Mina Brummel

  2 maanden geleden
  Ongebruikelijk. Wie bepaalt wat ongebruikelijk is? Er komen nog vele moordpartijen door wolven! Wees niet zo naïef.
 • G. Schouten

  2 maanden geleden
  Doodbijten van schapen en ander vee heet schade. Het doden van wild niet! Weer zo'n onbegrijpelijke norm van ecologen. Het wild dat op de Veluwe loopt verandert in korte tijd qua leeftijdsopbouw totaal. Een jager telt en selecteert in zijn jachtgebied oude dieren en zieke dieren. Een selectie die zorgt voor een natuurlijke leeftijdsopbouw. Een wolf doodt in het wilde weg wat hij kan pakken, vnl. jonge dieren. Dit is geen natuurlijke selectie en schaadt de leeftijdsopbouw van de populaties wild.
 • Dikkie Knecht

  2 maanden geleden
  Eh.. 1 wolvenroedel in Nederland …en 159 in Duitsland en België…..