Ernst Kuipers praat in het Onderwijscentrum van het Erasmus MC de pers bij over de cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).
Volledig scherm
Ernst Kuipers praat in het Onderwijscentrum van het Erasmus MC de pers bij over de cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). © ANP

‘Onze’ Ernst Kuipers, minister van Volksgezondheid: doet-ie het of doet-ie het niet?

De 22 van 2022Kuipers werd een belangrijke talking head op televisie, als voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ). Hij is immers verantwoordelijk voor spreiding van coronapatiënten over Nederlandse ziekenhuizen.

3 reacties

 • HAM Boelens

  6 maanden geleden
  Als Dhr.Kuipers dan ook de lonen van verpleegkundigen, verzorgenden en alles wat met de zog te maken heeft omhoog kan krijgen zou dat schitterend voor de zorg zijn. Zo kiezen er meer jongeren voor de zorg. Ook dat de regels weer gelijk worden in alle instellingen en ziekenhuizen. Dat alle managers eruit. Dat het geld en geregel weer uit de gemeente gaat. Want daar loopt het faliekant fout. Zo dat is een heel verhaal. Maar dit zal de minister van volksgezondheid allemaal tegen komen.
 • Reinder Bosch

  6 maanden geleden
  Ben trots en verheugd dat een plaatsgenoot minister wordt. De juiste man op de juiste plaats. Hij is stress bestendig, nuchter, recht-door-zee en vakkundig. Een jaar geleden heb ik al voorspeld dat mijnheer Kuipers een uitstekende kandidaat zou zijn voor het ministerie van Volksgezondheid. Hopelijk kan Kuipers de exploderende gezondheidskosten beteugelen, zonder kwaliteit van zorg te verliezen. Dat wordt zijn grootste uitdaging en uiteraard ons land uit de Corona crisis leiden.
 • Thymo Molen

  6 maanden geleden
  Zou ik maar niet aan beginnen Kuipers ; kijk maar uit wat je wilt!!!!

Veluwe