Winkelend publiek op een archieffoto in de vesting van Elburg.
Volledig scherm
PREMIUM
Winkelend publiek op een archieffoto in de vesting van Elburg. © Archief Henri van der Beek

Ook op de Noord-Veluwe gaan winkels zaterdag massaal open: ‘We moeten er geen feestje van maken’

updateWinkeliers op de Noord-Veluwe openen zaterdag massaal hun deuren, ongeacht wat er morgen op de persconferentie wordt gezegd. Burgemeesters hebben begrip voor hun situatie en hebben laten weten niet te gaan handhaven. In onder meer Elburg en Nunspeet kan zaterdag ‘gewoon’ gewinkeld worden.

8 reacties

 • M.H. van den Brink

  6 dagen geleden
  Je kunt gemakkelijk kritiek hebben op alle maatregelen, maar als mensn naar Duitsland gaan winkelen zijn FFP2 mondmaskers en een QRcode blijkbaar geen probleem. Omdat men dat hier niet wil krijg je iets anders. Tegen onze kinderen zei ik dan:" Dikke bult, eigen schuld ". Ellendig voor het MKB, zij zijn de dupe.
 • Andre Eggerding

  6 dagen geleden
  @ B Kooymans. Hoe verklaart U het historisch lage aantal faillissementen in 2021 als de hulp tekort schiet? Ik baseer me op cijfers van het CBS. Het lijkt erop dat bedrijven overeind gehouden worden die anders failliet zouden gaan.
 • Netty ElSoudany-Bosklopper

  6 dagen geleden
  Ben benieuwd of de winkels in Harderwijk zaterdag ook open gaan. Vind dat dat gewoon moet kunnen.
 • B. Kooyman

  6 dagen geleden
  De reacties die onder dit artikel geplaatst zijn, zijn weer van een tenenkrommend niveau. Er is geen compensatie voor de ondernemers, dus ze betalen duizenden, zo niet 10-duizenden euro's voor een besmettingsgetal wat niet door winkels veroorzaakt wordt, dat is inmiddels bewezen. De lockdown heeft dus geen effect op de besmettingen, dus hou aub op met explosies van besmettingen en dat soort onzin. Of lever je ook 40% van je salaris in om de ondernemers te ondersteunen??
 • gerrit van den Brink

  7 dagen geleden
  Als de ziekenhuizen te vol komen te liggen gaan deze burgemeesters en ondernemers vast helpen in de ziekenhuizen. Geen enkel probleem, zeker niet in de goed gevaccineerde bible belt
 1. SGP Oldebroek valt in tweeën uiteen, beschuldiging van ‘leugens en bedrog’ in kwestie-Tom de Nooijer
  PREMIUM
  video
  4

  SGP Oldebroek valt in tweeën uiteen, beschuldi­ging van ‘leugens en bedrog’ in kwes­tie-Tom de Nooijer

  Wat in 2018 begon met de verkiezing van Nederlands jongste raadslid, eindigt in 2022 met een rel waarin betrokken SGP’ers rollend met elkaar over straat gaan. Tom de Nooijer heeft zaterdag definitief gebroken met SGP Oldebroek, nu hij geen kandidaat is bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. De SGP wordt ‘leugens en bedrog’ verweten. Hoe nu verder? Kan SGP de lijst wel vullen?

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe