Volledig scherm
Omstanders probeerden de bomen van de spoorwegovergang in Nunspeet omhoog te duwen. © Bram van de Biezen

Opnieuw ongeluk op beruchte spoorwegovergang in Nunspeet

videoEn opnieuw was het raak bij de spoorwegovergang op de Elspeterweg in Nunspeet, twee auto's botsten net voor het spoor op elkaar. Een auto die stilstond op het spoor wist net op tijd weg te komen. Er raakte niemand gewond.

Het ongeval op de Elspeterweg tussen de twee auto's vond donderdag rond half twaalf plaats. Door nog onbekende oorzaak knalden de voertuigen vlak voor de spoorbomen op elkaar waardoor een van de auto's in de middenberm belandde.  De andere auto belandde op de verkeerde weghelft. 

Volledig scherm
Bij de spoorwegovergang op Elspeterweg in Nunspeet was het donderdag opnieuw raak: twee auto's botsten tegen elkaar. © Bram van de Biezen

Stil staan

Een derde automobilist schrok vermoedelijk van de chaos die ontstond door het ongeval, en kwam stil te staan op het spoor. Op hetzelfde moment naderde de sneltrein uit Harderwijk richting Zwolle. Toegesnelde agenten schoten de bestuurder te hulp en omstanders probeerden de bomen omhoog te duwen waardoor de auto net op tijd van het spoor wist te komen.

Tunnel

Dinsdagmiddag kwam een auto klem te zitten tussen de spoorbomen op overgang op de Elspeterweg. De bestuurder verstijfde, waarna de trein de achterkant van het voertuig ramde. De auto lag in puin, maar de twee inzittenden kwamen er wonderwel zonder kleerscheuren vanaf.  

De situatie in Nunspeet, met de aanrijding van dinsdag uitgelegd:

Volledig scherm
© Anne Luchies

De aanrijdingen op de spoorwegovergang op de Elspeterweg onderstrepen volgens de gemeente Nunspeet nog maar eens de noodzaak van een tunnel. De aanleg daarvan begint echter pas eind 2021. Daarom bekijkt de gemeente of er tijdelijke maatregelen getroffen kunnen worden om de veiligheid te vergroten. 

  1. Conflict e-bikebazen loopt hoog op: Stella uit Nunspeet en Amslod uit Meppel ruziën over reclames
    PREMIUM

    Conflict e-bikebazen loopt hoog op: Stella uit Nunspeet en Amslod uit Meppel ruziën over reclames

    E-bikefabrikant Stella Fietsen uit Nunspeet beschuldigt concurrent Amslod uit Meppel van oneerlijke handelspraktijken en merkinbreuk en dreigt met een rechtszaak. Aanleiding is een campagne waarbij Amslod hoge kortingen beloofde aan mensen die een e-bike van Stella inruilden. Bert Jonkeren van Amslod is niet van plan in te binden en noemt de aangetekende brief van Stella ‘kinderachtig’.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe