St Jansdal zoekt isolatiejassen die onder andere een rugsluiting moeten hebben, zoals hier gebruikt op de intensive care-afdeling van het Maasstad-ziekenhuis in Rotterdam.
Volledig scherm
St Jansdal zoekt isolatiejassen die onder andere een rugsluiting moeten hebben, zoals hier gebruikt op de intensive care-afdeling van het Maasstad-ziekenhuis in Rotterdam. © Archief/Arie Kievit

Oproep ziekenhuis St Jansdal aan bedrijven: lever ons isolatiejassen!

De nood is hoog in ziekenhuis St Jansdal. Door de coronacrisis dreigt daar een ernstig tekort aan isolatiejassen te ontstaan. Het ziekenhuis - met vestigingen in Harderwijk, Lelystad en Dronten - ontvangt op korte termijn geen nieuwe aanvoer. St Jansdal doet daarom een dringende oproep aan bedrijven die binnen enkele dagen een partij isolatiejassen kunnen leveren.

Zorgverleners van ziekenhuis St Jansdal verbruiken momenteel dagelijks 1.000 isolatiejassen voor de zorg aan patiënten met corona of een verdenking daarop. De jassen maken deel uit van de persoonlijke beschermingsmiddelen en zijn een voorwaarde voor het leveren van veilige zorg. 

Jassen moeten voldoen aan eisen

De isolatiejassen of spatwaterdichte isolatieschorten moeten aan een aantal eisen voldoen om bescherming te bieden. De jassen (gewenste dikte: 30 micron of hoger) moeten ongebruikt en disposable zijn en lange mouwen hebben met een afsluiting rond de pols. Bovendien moeten ze een rugsluiting hebben, waterafstotend zijn en slijt- en scheurvast, met een lengte tot aan de knie. De jassen mogen niet van stof zijn.

Bedrijven die de jassen kunnen leveren, kunnen contact opnemen met de afdeling Logistiek. Dat kan telefonisch op nummer 0341 – 46 5090 of met een mail naar Goederenontvangst@stjansdal.nl.

  1. Harderwijkse school viert ‘geslaagdendag’ met tweehonderd minifeestjes aan de voordeur
    PREMIUM
    Video

    Harderwijk­se school viert ‘geslaag­den­dag’ met tweehon­derd minifeest­jes aan de voordeur

    Ook al weten de meeste leerlingen allang dat ze hun diploma hebben, toch ging vandaag - op ‘nationale geslaagdendag’ - overal officieel de vlag (met tas) uit. Veel scholen maakten van de gelegenheid gebruik om er toch iets bijzonders van te maken. Zoals het Morgencollege in Harderwijk, waar de mentoren met taart, confetti en cijferlijsten op pad gingen. ,,In plaats van een groot feest, vieren we nu tweehonderd kleine feestjes.’’

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe