Opruimen drijfmest bij energiecentrale Harderwijk duurt dagen

videoHet gaat nog dagen duren voordat de dikke laag drijfmest op het terrein van de biocentrale op industrieterrein Lorentz in Harderwijk is opgeruimd. 

Waterschap Vallei en Veluwe heeft verschillende externe aannemers ingehuurd om de troep op te ruimen, die dinsdagmiddag ontstond na een lekkage in een navergistingssilo. Het is een ingewikkelde klus. Twee miljoen liter drijfmest verspreidde zich over het grote bedrijfsterrein, waar ook de waterzuivering Harderwijk is gevestigd. Er is geen mest terecht gekomen in de waterzuiveringsinstallatie. Met inderhaast opgeworpen zanddijken heeft het personeel dinsdagmiddag voorkomen dat de mest terecht kwam in de riolering.

  1. Regelgeving opslag brandgevaarlijke accu’s
komt er snel aan
    PREMIUM

    Regelge­ving opslag brandge­vaar­lij­ke accu’s komt er snel aan

    Accu’s die in elektrische fietsen zitten vallen binnen afzienbare tijd onder ‘gevaarlijke stoffen’. Op verzoek van de gemeente Nunspeet, brandweer en Bovag werkt het ministerie van Infrastructuur en Milieu (I&M) aan regelgeving voor opslag van accu's. Voorafgaand daaraan komt er een tijdelijk voorschrift. Volgens de brandweer waren er in 2017 naar schatting iedere week twee incidenten waarbij dit soort accu’s betrokken zijn.

Veluwe