Volledig scherm
Voormalig CDA-wethouder Esther Heutink in Ermelo wordt eind september wethouder in Enkhuizen. © CDA Ermelo

Oud-wethouder in Ermelo, Esther Heutink, wordt wethouder in Enkhuizen

Voormalige CDA-wethouder van Ermelo, Esther Heutink-Wenderich, wordt vanaf 25 september wethouder in Enkhuizen met de portefeuille economie, duurzaamheid, recreatie & toerisme en financiën.

Het nieuws wordt bekend gemaakt door het CDA in Ermelo. Opvolger van Heutink in de gemeenteraad in Ermelo is  Bart Willemsen. Voor de zomer is er in Enkhuizen een coalitieakkoord akkoord vastgesteld en werden twee zittende wethouders herbenoemd. Voor de derde wethouderspost werd een vacature opengesteld.

Sollicitatie

De Ermelose Esther Heutink (48) is uit 28 kandidaten geselecteerd. Zij werkt momenteel bij Lysias Consulting Group en houdt zich bezig met advisering en interim-management in het publieke domein. Tot de gemeenteraadsverkiezingen in maart was Esther wethouder in Ermelo.

Vanaf 2006 is Esther politiek actief geweest voor het CDA Ermelo. Eerst als raadslid, daarna als fractievoorzitter en wethouder.  

 1. Apeldoornse webshop laat spoor van gedupeerden na
  PREMIUM

  Apeldoorn­se webshop laat spoor van gedupeer­den na

  Leveranciers en klanten betichten webshop BMX Shop Apeldoorn massaal van oplichting. De webshop voor fietscrossartikelen van Apeldoorner Riny van Nieuwenhuizen zou wel afnemen van leveranciers maar niet betalen en klanten juist laten betalen maar vervolgens niet leveren. Van Nieuwenhuizen zelf ontkent oplichtingspraktijken en stelt juist zelf slachtoffer van een lastercampagne te zijn. Meerdere gedupeerden zeggen dat ze aangifte van oplichting hebben gedaan tegen de ondernemer. ,,Die man is ziek in zijn hoofd.’’
 2. Gemist? ‘Wolf’ in Schoonheten en Staatsloterij verklaart levende Kampenaar dood
  Jouw regionieuws gemist?

  Gemist? ‘Wolf’ in Schoonhe­ten en Staatslote­rij verklaart levende Kampenaar dood

  De gemeente Raalte werd afgelopen week opgeschrikt door een Wolf, althans dat werd in eerste instantie gedacht. Een filmpje circuleerde over een dier dat mogelijk bloed van de weg zat te likken bij Schoonheten. Die ‘wolf’ bleek uiteindelijk de Duitse Herder Beer van Ans Spijker. ,,Het was een boterham. Ik kan je de plek zo aanwijzen,’’ aldus de eigenaresse. Dit verhaal was één van de opmerkelijkste verhalen van afgelopen week. Een overzicht van de verhalen van afgelopen week die het teruglezen waard zijn:

Veluwe