Volledig scherm
PREMIUM
De raadszaal in het Oude Stadhuis is fraai gerestaureerd. © Bram van de Biezen

Oude Stadhuis Harderwijk na de herfstvakantie volop in gebruik

De drie gebruikers van het gerenoveerde Oude Stadhuis zitten na de herfstvakantie dan toch eindelijk in hun nieuwe onderkomen. Een slordige tien maanden later dan gepland, omdat de ingrijpende klus verschillende keren vertraging kreeg vanwege onverwachte problemen. 

Het trio dat gaat samenwonen is Cultuurkust Harderwijk, de Popschool en het Toeristisch Informatiepunt. De eerste twee zijn mondjesmaat al begonnen in het karakteristieke monument aan de Markt. Maar tegelijk werd er - met name in de kelder - nog verwoed gewerkt aan de laatste loodjes.  Juist dat is de plek waar de studio van de Popschool komt. Woordvoerder Jeffrey Migchelsen liet begin september weten dat op 19 oktober het openingsfeest is gepland, maar dat is nu uitgesteld tot na de herfstvakantie. ,,In de vakantie gaan we definitief verhuizen’’, zegt hij nu. Dat geldt ook voor Cultuurkust. 

  1. Buurt hangt spandoeken op in protest tegen migrantenhotel in Harderwijk: ‘Wat zijn de gevolgen voor ons?’
    PREMIUM

    Buurt hangt spandoeken op in protest tegen migranten­ho­tel in Harderwijk: ‘Wat zijn de gevolgen voor ons?’

    Ze zijn bang voor de gevolgen die het huisvesten van ongeveer 200 arbeidsmigranten in hun buurt met zich meebrengt. Over het nog te bouwen migrantenhotel aan de Goede Reede, op de grens van Harderwijk met Ermelo, is daarom volgens buurtbewoners het laatste woord nog niet gezegd. Ze hebben zich als actiecomité verenigd onder de naam ‘geengoedidee’. Eerste wapenfeit: spandoeken in de straat.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe