Annelie en Pepijn van de Admiraal van Kinsbergenschool in Elburg demonstreerden de PCR-lolly in december. Directeur Els Baauw (rechts) en burgemeester Jan Nathan Rozendaal (midden) deden enthousiast mee.
Volledig scherm
PREMIUM
Annelie en Pepijn van de Admiraal van Kinsbergenschool in Elburg demonstreerden de PCR-lolly in december. Directeur Els Baauw (rechts) en burgemeester Jan Nathan Rozendaal (midden) deden enthousiast mee. © Archief Wilbert Bijzitter

Ouders dwarsbomen landelijke primeur met PCR-lolly op basisschool in Elburg: ‘Niet iedereen is er blij mee’

videoOp basisschool Admiraal van Kinsbergen in Elburg zouden alle leerlingen vanaf vandaag getest worden op een coronabesmetting. Met een kindvriendelijke lollytest hoopt directeur Els Baauw corona zo buiten de school te houden. Maar ouders dwarsbomen de landelijke primeur, niet iedereen geeft toestemming: ,,Als je er in elke groep één hebt, gaat het systeem niet op.” 

13 reacties

 • Andre Eggerding

  1 week geleden
  @ J Visser. Er lagen/ liggen wel kinderen op de IC. Onder andere bij het UMC Groningen.
 • J Visser

  1 week geleden
  Joost er ligt geen kind op de IC
 • Ada Schouten

  1 week geleden
  Ik geef die ouders groot gelijk! Een lolly moet een leuke lekkernij blijven en niet iets om aan te tonen dat je niet of wel ziek bent. Als ouders zelf voor een test kiezen, is dat OK, maar nooit en te nimmer op school.
 • A.G. de Jong

  1 week geleden
  Kinderen bang maken met een virus dat niet eens voor hen gevaarlijk is. Laten we nu echt eens ophouden met deze onzin. Als volwassen zich laten testen, mondkapjes willen dragen en zich een paar keer per jaar wat willen laten injecteren, dan is dat hun zaak. Maar kinderen kunnen we hopelijk toch wel vrijwaren van deze waanzin.
 • Joost Van Zutphen

  1 week geleden
  De huidige variant (omikron) is volgens alle vakliteratuur duidelijk schadelijker voor kinderen dan de vorige varianten. Tegelijk veel minder schadelijk voor de 'gewone' risicogroepen. Kinderen testen is onder andere daardoor logisch. Vaccinatie ook. En dat geldt tot de volgende variant (zeer dodelijk of juist minder?). Lange termijn plannen maken kan dus niet, want het virus leest die plannen niet.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe