Slachterij Gosschalk uit Epe zit vandaag precies vier weken op slot. De vraag is nu hoelang het familiebedrijf het op de huidige manier uit kan zingen.
Volledig scherm
PREMIUM
Slachterij Gosschalk uit Epe zit vandaag precies vier weken op slot. De vraag is nu hoelang het familiebedrijf het op de huidige manier uit kan zingen. © Henri van der Beek

Overleeft omstreden slachterij Gosschalk de gedwongen sluiting? ‘De impact is gigantisch’

videoVier weken is te behappen, maar veel langer moet de sluiting van de omstreden slachterij Gosschalk niet duren. Dat zeggen economische experts van de Rabobank over de financiële gevolgen voor het familiebedrijf uit Epe. ,,De impact is gigantisch. Het productieproces is heel belangrijk voor een slachterij.”

5 reacties

 • Reinder Bosch

  2 jaar geleden
  Op welke gronden heeft de NVWA nu Gosschalk geschorst ? Kan en mag niet op basis van de beelden "varkens in Nood". Hoe verschikkelijk ook, het is niet rechtmatig verkregen bewijs. Zou wel een mooi precedent zijn, want dat kunnen alle verkeershufters die dagelijks op talrijke dashcam's worden vastgelegd ook bekeurd worden of opgepakt. De boeren worden nu in ieder geval zwaar gedupeerd, omdat het vlees nu veel minder opbrengt. De resterende slachterijen wrijven in de handen.
 • Dave De la Chambre

  2 jaar geleden
  Ik vindt het niet kunnen om dieren te mishandelen maar om gelijk het bedrijf te sluiten vindt ik ook wel wat. Gosschalk is een goed bedrijf alleen jammer dat het personeel het flink heeft verpest van de afdeling slachten, en daarom vindt ik wel dat de directie van gosschalk beter moet opletten met werknemers aannemen en als die open gaat camera's ophangen en het personeel dagelijks controleren.
 • Marja Weegschaal

  2 jaar geleden
  Voordat dieren worden (af)geslacht nog even mishandelen en daarvoor een afschuwelijk leven,wat ben ik blij dat ik al jaren geen vlees meer eet,eet smakelijk! Sta even stil bij de moord op vele dieren als u een stukje vlees/ lijk op u bord heeft
 • Jan Willemsen

  2 jaar geleden
  Naar de totale sluiting. Minder dieren fokken. Straf op dierenmishandeling. De club uit epe zwaar straffen.
 • K. Kanis

  2 jaar geleden
  En wie dankt nu dat het in de andere slachterijen beter gaat ? Elke dag dat 'volume' wegwerken vraagt toch om overtredingen?
 1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
  lezersvraag

  Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

  Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.