Volledig scherm
Een ongeluk met een Audi leidde tot een file op de A1 bij Wilp. © Rens Hulman

Pakjesavond-spits in Oost-Nederland: vertraging door ongelukken op A1 en A28 voorbij

De files op pakjesavond in Oost-Nederland waren veel weggebruikers tot last. Op meerdere snelwegen stond het al vroeg vast. De langste files zijn inmiddels opgelost.

Op de A1 richting Twente gebeurde een ongeluk bij Wilp. De linkerrijstrook ging dicht en verkeer liep op het hoogtepunt een uur vertraging op. De weg ging tegen 18.00 uur weer open. De ontstane file was tegen 18.20 uur opgelost. De vertraging bedroeg op het hoogtepunt ruim een uur.

Ook op de A28 bij afrit Nieuwleusen ging het mis. Vanwege een ongeluk werd daar eveneens een rijstrook afgesloten. Weggebruikers die richting het noorden rijden moesten bijna een uur extra reistijd incalculeren. Rijkswaterstaat stelde een omleiding in. Verkeer richting Groningen werd verzocht via Emmeloord te rijden. (N50, A6, A7).  Tegen 18.20 uur waren de problemen bij afrit Nieuwleusen voorbij.

Bij Harderwijk stonden automobilisten ook zo’n tien minuten in de file. De problemen zijn daar inmiddels ook opgelost.

N-wegen

Op de provinciale wegen stond het op meerdere plekken vast. Vanuit Lelystad naar Kampen stond een lange file voor de oprit naar de N50, de vertraging bedroeg daar op het hoogtepunt een halfuur. Weggebruikers op de N35 bij Raalte en op de N38 en N34 bij Ommen liepen zo’n tien minuten vertraging op. 

Volledig scherm
Ter illustratie. © ANP

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe