Volledig scherm
PREMIUM
De chronisch zieke Diana Adams uit Heerde is aan huis gekluisterd. Dankzij het Buurtpunt voor pakketjes heeft ze weer sociale contacten en reden om op een slechte dag toch op te staan. © Henri van der Beek

Pakketbuurtpunt maakt chronisch zieke Diana blij: ‘Heerlijk, het praatje aan de deur’

Diana Adams uit Heerde is door een chronische ziekte aan bed gekluisterd. Om toch in contact met  mensen te blijven, besluit ze een buurtpunt van Homerr aan huis te openen waar Heerdenaren hun online bestelde pakketjes kunnen afhalen. De opbrengst maakt Diana over aan een goed doel: stichting De Knuffelkonijntjes. ‘Zo helpen we elkaar een beetje’.

Het is deze weken topdrukte aan de Papaverweg in Heerde. Pakketjes worden gebracht en afgehaald bij het buurtpunt van Homerr, met dank aan Black Friday, Sinterklaas en de kerst. De 41-jarige Diana Adams en haar man Marcus (51) runnen de drukke pakketservice midden in woonwijk de Molenkamp. ,,Deze periode is de drukste tijd van het jaar, maar sowieso kopen mensen steeds meer online. Alleen gebeurt het nogal eens dat ze niet thuis zijn als de pakketdienst komt bezorgen. En daarvoor is nu dit buurtpunt: mensen kunnen uit het werk of na het eten even bij ons langs om hun bestellingen op te halen’’, licht Diana toe. 

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe