Illegale hennepkwekerijen in bedrijfspanden zijn geen uitzondering. Foto ter illustratie, niet de kwekerij in Elburg.
Volledig scherm
Illegale hennepkwekerijen in bedrijfspanden zijn geen uitzondering. Foto ter illustratie, niet de kwekerij in Elburg. © politie Haringvliet

Pand met ruim 500 hennepplanten in Elburg door burgemeester drie maanden op slot gegooid

Geuroverlast en een tip over een verdachte situatie hebben de politie woensdagmiddag op het spoor gezet van een hennepkwekerij aan de Nunspeterweg in Elburg. 

 1. Nieuwe ronde, nieuwe kansen in Oldebroek: lijmen tussen ruziemakers en misschien wel vier wethouders
  PREMIUM

  Nieuwe ronde, nieuwe kansen in Oldebroek: lijmen tussen ruziema­kers en misschien wel vier wethouders

  Drie of vier wethouders? In Oldebroek zijn ze er nog niet uit. Na een geklapte formatie eerder deze week, wordt een lijmpoging in gang gezet tussen ChristenUnie en Algemeen Belang Oldebroek. CDA, dat in het nieuwste advies de onderhandelingsplek van de gewipte lokale partij mag innemen, wil de tube met kleefsel ter hand nemen. SGP kijkt mee, maar zit niet te wachten op een vierde partij.
 2. Heino overklast Dalfsen, Robur et Velocitas en Sallandia maken er zeven en Alcides tankt vertrouwen
  Liveblog

  Heino overklast Dalfsen, Robur et Velocitas en Sallandia maken er zeven en Alcides tankt vertrouwen

  Twee keer wist Alcides pas te winnen in de tweede seizoenshelft. Daar leek zondagmiddag op bezoek bij Hoogeveen verandering in te komen, ware het niet dat de ploeg uit Meppel haar 0-2 voorsprong uit handen gaf. Ze tankte desondanks vertrouwen voor het restant van het seizoen. Dat gold ook voor Robur et Velocitas, dat zeven keer scoorde, evenals Sallandia. Heino demonstreerde nog maar eens dat het in topvorm verkeert, terwijl Rohda Raalte het kampioenschap eigenlijk niet meer kan ontgaan. Dat en nog veel meer bracht deze speeldag in het amateurvoetbal.
 3. Eerste hit van U2 werd 40 jaar geleden geboren in Hattem: ‘Zo trots als een aap’
  PREMIUM
  Met video
  4

  Eerste hit van U2 werd 40 jaar geleden geboren in Hattem: ‘Zo trots als een aap’

  In wat nu een speelparadijs voor kinderen is, werd exact veertig jaar geleden de eerste Nederlandse hitsingle van U2 vereeuwigd (I Will Follow). Zalencomplex ’t Heem in Hattem bood een podium aan Veronica’s Countdown Café, dat liveopnames maakte voor radio en tv. Ongeveer vijfhonderd bezoekers waren getuige van een legendarisch optreden, waarmee de Ierse band in Nederland doorbrak. Niet lang daarna volgde Europa en de rest van de wereld. ,,In Hattem viel alles op de goede plek.’’

Veluwe