Seger van Voorst tot Voorst, directeur Nationale Park de Hoge Veluwe
Volledig scherm
PREMIUM
Seger van Voorst tot Voorst, directeur Nationale Park de Hoge Veluwe © Henri van der Beek / Getty Images

Park Hoge Veluwe wil geen aansprakelijkheid voor de wolf: ‘Vangen of afschieten, er is geen andere optie’

Met een brief aan de provincie Gelderland wil het Nationale Park de Hoge Veluwe elke aansprakelijkheid rondom de wolf ‘teruggeven aan het bevoegd gezag’. ,,Ik wil zwart-op-wit dat de provincie verantwoordelijk is als er nu iets fout gaat”, aldus parkbaas Seger van Voorst tot Voorst.

27 reacties

 • ton Kuiper

  5 maanden geleden
  300 Moeflons en 200 reeën in 1 jaar tijd. KAN NIET. Een wolf vreet plusminus 1000 kg vlees per jaar. Stel iedere moeflon en ree=20 kg eetbare bestanddelen. Dus totaal 10.000 kg wild. Genoeg voor 10 wolven. Maar zoveel zitten er echt niet op de Hoge Veluwe. Kortom: aangedikt verhaal.
 • Jules Vismale

  5 maanden geleden
  @Herman Meijerman, en wiens schuld is het dan eigenlijk dat Nederland thans zo dicht bevolkt is? Precies, dat zijn een groot aantal bestuurders in Den Haag die Nederland jarenlang hebben geopend voor tienduizenden buitenstaanders! Kritiek daarop leveren mocht echter niet van hun omdat je dan het risico liep om hierna verketterd te worden terwijl wij mensen juist hierdoor elkaar steeds agressiever bejegenen en Nederland onleefbaar wordt, vooral door de stijgende armoede en de woningnood!
 • Herman Meijerman

  5 maanden geleden
  Wolf hoort hier niet .land is te klein en tedicht bewoond
 • Aemily Postna

  5 maanden geleden
  Als de moeflons en reeën bijna op zijn, dan zijn nu de zwijntjes en het vee aan de beurt. Het lijkt me een debacle maar ook dit zal goed gepraat worden tot het echt uit de hand loopt.
 • Cor Hoen

  5 maanden geleden
  De wet Natuurbescherming is duidelijk, de terreinbeheerder is verantwoordelijk voor het natuurlijke gedrag van dieren. Dus wolven moeten schuw blijven. Volgens fotografen die jaarkaarthouders zijn heeft de Hoge Veluwe kadavers neergelegd op drukke plekken. Ja, zo creëer je tamme wolven. Dan gaat het verder dan extreme nalatigheid en is het opzet. Daarbij komt, het park brengt daarmee de eigen bezoekers (betalende klanten) in gevaar. Goed bezig, de Hoge Veluwe.