Volledig scherm
Een artist impression van het nieuwe publieksgebouw op De Hoge Veluwe dat op 21 juni officieel wordt geopend. © Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Park Paviljoen gekozen als naam voor nieuw publieksgebouw op De Hoge Veluwe

Het nieuwe publieksgebouw in Nationale Park De Hoge Veluwe gaat Park Paviljoen heten.  Deze suggestie van Irene Ketting uit Rhoon was volgens de jury de beste, omdat de naam iets vertelt over wat het gebouw is.  Park Paviljoen kreeg de voorkeur boven namen die bijvoorbeeld naar het verleden verwijzen. In het gebouw worden het Parkrestaurant, een informatiebalie, zalen en de Parkwinkel gehuisvest.

Omdat het gebouw een plek voor en van het publiek van De Hoge Veluwe moet zijn, werd via de sociale media en Bouwmagazine 99 - dat in aanloop naar de bouw zes keer door het Park wordt uitgegeven - een prijsvraag uitgeschreven. De jury bestond uit Seger van Voorst tot Voorst (directeur), Monique Kokke (hoofd Bezoekersmanagement), Pieter van Oord (lid Raad van Toezicht), Michiel Jaski (voorzitter Raad van Advies) en Hein van Beek (marketingadviseur). 

Ontspanning

Uit de bijna 200 inzendingen is de naam Park Paviljoen gekozen. De jury vindt de naam passend omdat de term paviljoen over het algemeen refereert aan een bouwwerk voor ontspanning of vermaak. In het Nederlands is de definitie tevens uitgebreid naar uiteenlopende ruimtes die gekenmerkt worden door een eigenheid in vorm, functie en gebruik. Bekende andere paviljoens zijn onder meer het Royal Pavilion in Brighton, het Barcelona-paviljoen in Barcelona en het Rietveldpaviljoen in de beeldentuin van het Kröller-Müller Museum.

Prijsvraagwinnares Irene Ketting is uitgenodigd voor de officiële opening van het Park Paviljoen op 21 juni. Zij krijgt met zeven andere genodigden een Landrover-safari aangeboden onder begeleiding van de boswachter én een diner in het Park Paviljoen.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe