Pizzakoeriers Harderwijk leren rijden zonder ergernis op te roepen

videoDe eerste negen pizzakoeriers in Harderwijk zijn woensdag  op verkeerscursus geweest, om te leren rijden zonder ergernis op te roepen. Als de cursus een succes wordt gaat ROV Oost Nederland in 2019 overal in Gelderland en Overijssel maaltijdbezorgers opleiden.

 In Harderwijk is het rijgedrag van de maaltijdbezorgers een doorn in het oog, vooral in de binnenstad. Omdat daar de meeste koeriers vertrekken is de overlast in het centrum van Harderwijk het grootst. Dertien restaurants sturen hun koeriers op cursus, waar de jongens en meisjes veiliger leren rijden en vooral ook leren om minder ergernis te veroorzaken. De cursus wordt gegeven door instructeurs van de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging.

 1. Apeldoornse webshop laat spoor van gedupeerden na
  PREMIUM

  Apeldoorn­se webshop laat spoor van gedupeer­den na

  Leveranciers en klanten betichten webshop BMX Shop Apeldoorn massaal van oplichting. De webshop voor fietscrossartikelen van Apeldoorner Riny van Nieuwenhuizen zou wel afnemen van leveranciers maar niet betalen en klanten juist laten betalen maar vervolgens niet leveren. Van Nieuwenhuizen zelf ontkent oplichtingspraktijken en stelt juist zelf slachtoffer van een lastercampagne te zijn. Meerdere gedupeerden zeggen dat ze aangifte van oplichting hebben gedaan tegen de ondernemer. ,,Die man is ziek in zijn hoofd.’’
 2. Gemist? ‘Wolf’ in Schoonheten en Staatsloterij verklaart levende Kampenaar dood
  Jouw regionieuws gemist?

  Gemist? ‘Wolf’ in Schoonhe­ten en Staatslote­rij verklaart levende Kampenaar dood

  De gemeente Raalte werd afgelopen week opgeschrikt door een Wolf, althans dat werd in eerste instantie gedacht. Een filmpje circuleerde over een dier dat mogelijk bloed van de weg zat te likken bij Schoonheten. Die ‘wolf’ bleek uiteindelijk de Duitse Herder Beer van Ans Spijker. ,,Het was een boterham. Ik kan je de plek zo aanwijzen,’’ aldus de eigenaresse. Dit verhaal was één van de opmerkelijkste verhalen van afgelopen week. Een overzicht van de verhalen van afgelopen week die het teruglezen waard zijn:

Veluwe