Op dit stuk grond aan de Harderwijkerweg in Hulshorst wil VVE Groen Hulshorst een kleine woonwijk realiseren, bestaande uit maximaal 54 huizen.
Volledig scherm
PREMIUM
Op dit stuk grond aan de Harderwijkerweg in Hulshorst wil VVE Groen Hulshorst een kleine woonwijk realiseren, bestaande uit maximaal 54 huizen. © Bram van de Biezen

Plan voor vijftigtal woningen in Hulshorst stuit op weerstand: ‘Proberen het dorp juist te helpen’

Moet woningbouw in Hulshorst volop de ruimte krijgen? Een groep grondbezitters wil tientallen huizen bouwen in de dorpskern. De gemeente Nunspeet loopt vooralsnog niet warm voor het plan, tot verbazing van de initiatiefnemers. „Hulshorst vergrijst, de jeugd trekt weg. Wij proberen het dorp juist te helpen.”

2 reacties

 • Gia

  1 jaar geleden
  Helaas zijn er, ook in Nunspeet, tal van voorbeelden waarbij projectontwikkelaars zo veel mogelijk woningen op een klein stuk grond bouwen om er maximaal aan te verdienen. De zogenaamde ‘starterswoning’ bestaat dan uit een 2 kamer appartement dat je minsten 150,000 euro moet kosten. Niet echt een aantrekkelijke startersmarkt dus. Misschien heeft deze ontwikkelaar betere, vooral socialere, plannen. Maar voorzichtigheid is belangrijk bij dit soort projecten!
 • C. Jansen

  1 jaar geleden
  Er ligt een omgevingsplan wat vastgesteld is door de raad. Dhr Gouweleeuw weet dat er daarom nu niet gebouwd kan worden. Gelukkig wordt er nog steeds gebouwd in Hulshorst en we wachten de voorstellen vanuit het college af voor verdere plannen tzt. Helaas betekent een stuk grond kopen niet dat het plan wat je bedenk om er geld aan te verdienen ook meteen omarmt wordt. Tips hoe dit verder aan te pakken zijn gegeven.