Volledig scherm
Het jack van No Surrender. © ANP

Politie grijpt in bij ontmoeting No Surrender in Elburg

De politie heeft gisteravond met leden van de Mobiele Eenheid voorkomen dat leden van de motorclub zich gingen verzamelen in een café in de vesting van Elburg. 

Kennelijk was het de bedoeling van de motormannen om daar te vergaderen. Met een noodverordening van de gemeente werd het café in kwestie op slot gedraaid en onder politiebegeleiding werden de leden van de motorclub uitgeleide gedaan uit dit voormalige vissersstadje. 

Twee motorrijders werden daarbij aangehouden, van wie  één - zegt de politie Oost-Nederland - omdat hij zich niet kon identificeren. ,,Hij is inmiddels weer vrij", aldus de woordvoerder. Een andere motorrijder van No Surrender werd aangehouden op verzoek van de politie in Den Haag, omdat hij zich daar nog voor enkele overtredingen moet verantwoorden.

In Elburg Vesting hebben ze nog nooit eerder zoiets meegemaakt, zegt Joop Zwart van ondernemersvereniging Winkelvesting Elburg. ,,Voor zo ver ik weet is onze stad ook geen trekpleister voor motorclubs. Dit was wat betreft een op zichzelf staand incident."

Motorclubs

De motorclub Satudarah is door de rechter verboden, tegen de Hells Angels en de leden van No Surrender lopen nog vergelijkbare zaken, maar de motorclubs mogen nog.

  1. Tienduizenden accu’s in zeecontainers: Hoe moet het verder met de accuopslag van Stella in Nunspeet?
    PREMIUM

    Tienduizen­den accu’s in zeecontai­ners: Hoe moet het verder met de accuopslag van Stella in Nunspeet?

    Een jaar na de allesverwoestende brand in een accuopslag van Stella Fietsen in Nunspeet liggen nog altijd tienduizenden risicovolle fietsaccu's in zeecontainers. Omwonenden maken zich intussen zorgen over de noodopslag en de gevolgen van een nieuwe brand. Hoogleraar Ira Helsloot, dé autoriteit op het gebied van brand- en crisisbestrijding, stelt: ,,Dit is een onwenselijke situatie.” Stella en de brandweer benadrukken dat het gaat om ‘aanvaardbare risico's’.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe