De auto werd klemgereden op de Oranjelaan in Harderwijk.
Volledig scherm
De auto werd klemgereden op de Oranjelaan in Harderwijk. © Ginopress

Politie ramt auto bij achtervolging door Harderwijk, drie verdachten opgepakt

updateDrie personen zijn gisteravond opgepakt na een achtervolging door Harderwijk. De politie reed de auto klem tegen een boom.

Het kenteken van de auto stond geregistreerd in het ANPR-systeem vanwege een strafbaar feit. Om welk feit het hier gaat is onbekend. De politie ontving een melding van het systeem dat de auto op de A1 was gesignaleerd. Agenten reden achter de auto aan, maar deze ging er vandoor. Na een achtervolging met meerdere politieauto’s over de A1 en de A28 reed de auto, een grijze volvo, zich in Harderwijk klem, waarna deze werd geblokkeerd door een politieauto. Dit gebeurde tegen een boom op de Oranjelaan, ter hoogte van de Mecklenburglaan.

De drie inzittenden, twee 29-jarige mannen uit Utrecht en een 34-jarige man uit Nieuwegein, werden aangehouden. Zij hebben zich niet verzet bij de aanhouding. De politiewagen liep blikschade op bij het klemrijden van de auto.

De wijkagent van Barneveld Zuid-West reageert op social media euforisch op de arrestaties. ‘Ons van de weg af rammen is de bestuurder niet gelukt. We zullen morgen wel wat spierpijn hebben maar dat weegt niet op tegen het vangen van zulke gasten,’ aldus de wijkagent in een bericht op Facebook.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe