Politie valt drugspand binnen na schietincident in Ermelo: ‘Agenten stonden met mitrailleurs in de straat’

Video en UpdateZwaarbewapende politieagenten zijn al twee dagen actief bij een bedrijfsloods in Ermelo. Gistermiddag werd een inval bij een loods gedaan van het bedrijf Baltex aan de Veldzichtweg. De inval werd gedaan nadat er geschoten was in het pand. 

Een 62-jarige man werd in zijn been geschoten. Een 26-jarige man vluchtte na het incident met de auto. Hij werd buiten Ermelo aangehouden. Bij de aanhouding vond de politie ook een vuurwapen.

 1. Babynieuws uit de bossen: Kalfje geboren in wisentkudde op de Veluwe

  Babynieuws uit de bossen: Kalfje geboren in wisentkud­de op de Veluwe

  Het gaat goed met de wisentkudde bij Radio Kootwijk. Stichting Wisent op de Veluwe kon vandaag de geboorte van een tweede kalfje deze zomer melden. Of het een jongetje of een meisje is geworden kan voorzitter Jan Wolleswinkel nog niet zeggen. ,,Al dat haar hè? Dat maakt het moeilijk om te zeggen. Pas als we eenmaal gezien hebben hoe het dier plast weten we of het een stier of koe is”. Eerder werd een stiertje geboren. Met dit laatste jong komt de kudde in totaal op zes dieren.
 2. 7 vragen aan de onderzoekers die ruim 15.000 teken testen op levensgevaarlijk virus
  PREMIUM
  Aanrader van redactie

  7 vragen aan de onderzoe­kers die ruim 15.000 teken testen op levensge­vaar­lijk virus

  Ruim 15.000 teken uit alle delen van het land worden op dit moment onderzocht door wetenschappers van de Wageningen Universiteit (WUR) in het kader van een onderzoek naar het voor de mens gevaarlijke ‘tekenvirus’ TBE. Het onderzoek moet onder meer duidelijk maken hoe het virus zich verspreidt. In drie jaar tijd zijn zes mensen er flink ziek door geworden. Het meest recente geval deed zich deze vorige week voor in Twente.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe