Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Henri van der Beek

Politie waarschuwt: fietsendrager is roofgoed op de Veluwe

Dieven hebben het in de omgeving Harderwijk, Ermelo en Putten voorzien op fietsendragers. De afgelopen weken zijn er al minstens acht gestolen, voornamelijk bij vakantieparken en in het buitengebied. De ANWB staat er niet van te kijken: ‘Zo’n slot heb je binnen enkele seconden open’.

7 reacties

 • O. Veenstra

  3 maanden geleden
  Wj van den Belt. Er wordt toch gezegt in het artikel dat de dieven het slot gemakkelijk kunnen open breken. Dus worden de meeste wel op slot gezet, lijkt me.
 • HAM Boelens

  3 maanden geleden
  @ Hans van Dijk, enorm eens met jou.
 • wj van den van den Belt

  3 maanden geleden
  Het is toch simpel om zin ding op slot te zetten Tja ik weet het zou niet moeten Maar ja we leven in 2022 Zet ook je afneembare trekhaak op slot Anders ben je die ook nog kwijt
 • Harry Siemonsma

  3 maanden geleden
  Nu ook nog een “ echt “ fietsslot door de fietsfabrikanten op de dure fietsen ontwikkelen zodat het stelen van fietsen ook minder lucratief wordt gemaakt! Nu lijkt het wel dat fabrikanten liever een nieuwe fiets verkopen i.p.v. deugdelijke sloten of trackers te monteren. Verzekering betaald toch wel; dus lees: de consument betaald dit ook wel.
 • Hans van Dijk

  3 maanden geleden
  Het land word steeds zieker met die al laffe kereltjes, met een pet en capuchon over de kop. Ze kunnen nergens meer afblijven. Ze zijn te lui om te werken, en gepaste straffen ontlopen ze. Het zou verboden moeten worden, om in het openbaar een bivakmuts of capuchon te dragen. Net als de Burka. En 380 volt op een fietsendrager zetten, is óok zo wat.......
 1. Dit is de nieuwe weg die het Dolfinarium in Harderwijk in gaat slaan: ‘Tijden veranderen en wij moeten daarin mee’
  PREMIUM

  Dit is de nieuwe weg die het Dolfinari­um in Harderwijk in gaat slaan: ‘Tijden veranderen en wij moeten daarin mee’

  Het Dolfinarium in Harderwijk is een nieuwe weg ingeslagen. Er is al afscheid genomen van de bombastische shows, voortaan ligt de focus op educatie. Daarnaast worden de dierenverblijven de komende jaren vernieuwd en vergroot, te beginnen met het Zeeleeuwentheater. ,,We gaan met onze tijd mee’’, zegt parkmanager Alex Tiebot over deze gedaanteverandering.